srijeda, 28. kolovoza 2013.

Mjesečni favoriti - Kolovoz 2013.

Drage čitateljice,
kolovoz se brzinom munje bliži svom kraju, što znači da je vrijeme za moje mjesečne favorite :)
U nastavku pročitajte o kojim je proizvodima i random stvarima riječ ....


PREPARATIVNI PROIZVODI:
Pa krenimo redom...

Tonik protiv akni - kupljen je u lokalnoj ljekarni u sklopu Doma zdravlja. Tamo se jedino i može nabaviti (dakle ne u specijaliziranim ljekarnama poput Farmacie, nego u županijskim ljekarnama koje mogu ili nemoraju biti u sklopu Doma zdravlja). Može biti da u skladištu neće odmah imati tonik, tj. da ga nećete odmah moći kupiti, već ćete ga morati naručiti ako dođete u podružnicu u kojoj se on izvorno ne radi. Znači, ovaj tonik se priprema u ljekarni i to od raznih aromaterapijskih ulja koja su pogodna za rješavanje problema s aknama, kao i od nekih hidrolata. Link u kojem možete saznati što su hidrolati je OVDJE :)
Cijena za 100ml je nekih 76-77 kuna. Vrijedi svake lipe! Meni je sredio moju 'podivljalu' crvenu kožu u samo par sati. Preporuča se da ga se nanosi na čisto umiveno lice 3 puta dnevno. Prilikom korištenja ovog tonika bilo bi dobro da se odreknete bilo kakvih 'umivalica' drogerijskog ili nekog high end ranga, tj. da ih izbacite uopće. Samo umivajte lice čistom vodom i brišite ih čistim ručnikom te zatim nanesite ovaj tonik na lice. Ja ga koristim i za leđa jer su mi i ona problematična (ustvari je bio i kupljen za tu svrhu, no koristim ga i za lice). Moglo bi se reći da je ovo moj must have proizvod od sada pa nadalje :D
Stvarno ga od srca preporučam ako ste u mogućnosti doći do njega. Uz njega možete koristiti neku blagu kremu ili termalnu vodu kao nadopunu za hidratizaciju lica, no nemojte pretjerivati dok vam se koža se smiri ili ne poboljša. Bar sam tako ja radila i funkcioniralo je.
P.S. ako vam previše umivanja isušuje kožu a odlučili ste nanositi tonik 3 puta na dan, onda preskočite 1-2 umivanja ako vam smeta :D
Baš sam se raspisala...ali nadam se da sam nekom pomogla :)

Avene Eau Thermale (Thermal Spring Water) - termalna voda svima znana :)
Avene termalna voda u raspršivaču namjenjena je za osjetljivu, nadraženu i alergijama sklonu kožu. Moja je koža sklona aknama pa i na nju djeluje umirujuće. Koristim ju tokom dana po potrebi, najviše 2 puta, a nekada ju preskočim ako mi netreba. Sve zavisi o mojem stanju kože koje se mjenja iz dana u dan.
Kada potrošim ovo pakiranje kupit ću veće jer je ovo bilo samo probno, a pokazalo se dobro :D
Cijena za 50 ml proizvoda je nekih 25 kuna, a može se kupiti u županijskim ljekarnama i specijaliziranim ljekarnama tipa Farmacia...

Nivea Soothing CLEANSING MOUSSE fot dry& sensitive skin- ovaj proizvod sam nakratko prestala koristiti dok upotrebljavam tonik i termalnu vodu, tj. ove malo blaže preparate.
Nivea pjenica je srednje jaka i ima ljepi ugodan miris, što me iznenadilo pošto sam očekivala neki ful jaki miris poznavajući Niveu :P.
Ovaj mi je proizvod pomogao rješiti se crvenila, ali mi je i malčice isušio kožu koju sam naposljetku nahranila kremom pa je bilo dobro.
Cijena za 150ml proizvoda je inače oko 40 kn, a ja sam ga kupila u Kozmu na akciji za 25 kuna :D yeah!
Preporučujem ga ako tražite proizvod za osjetljivu kožu sa srednjom do blagom jačinom čišćenja.


NJEGA TIJELA I KOSE

Hamman EL HANA gel za tuširanje sa arganovim uljem - OU EM ĐI :DDDD : To je bila moja reakcija kada sam ga vidjela na polici u dućanu... :D Pogledajte vi to božanstveno pakiranje sa zlatnim čepom i 'turkish' ornamentima po bočici. Njegov IZGLED je instant značilo da je moj...a kad sam ga POMIRIŠALA - pala sam u trans :D Nemrem vam to opisat, evo sad ga mirišim i smijem se kak je dobar miris :)))))))))) Savršen je!
Za 250ml proizvoda platit ćete 11,90 kuna. A možete ga kupiti u NaMi u Zagrebu ( što je možda tužno ako
živite negdje gdje te robne kuće nema). Svakako ga potražite ako padate na dizajn proizvoda i miris sreće u bočici :D
P.S - sadrži SLS (Sodium Laureth Soulfate)

BALEA Regenerator za kosu bez sjaja:smokva i ekstrakt bisera-
Regenerator koji moju zahtjevno - nezahjetvnu kosu njeguje jako dobro. Kosa klizi u ruci i mekana je. Koristim ga sa svojim the best tretmanom za kosu UniqONE, koji sam vam pokazala još u srpanjskim favoritima.
Za cijenu od 8,90 kn dobit ćete 300ml proizvoda :) Volim Baleu, iako bi im sastojci mogli bit malo bolji, no s obzirom na cijenu nemožete očekivati neznam što.


DEKORATIVNI PROIZVODI

Catrice Defining Blush 040 Think pink - ovo rumenilo imam još od kraja 6.mjeseca, no tek je sad u favoritima jer sam ga malo zanemarila :P Sa ovim proizvodom nećete fulati ako tražite rumenilo koje će vašem licu dati zdravu prirodnu boju. No ipak, nemojte pretjerati s nanošenjem jer je dosta pigmentiran, nije najpigmentiraniji ali je dosta jak pa se nekada i sama znam prevariti tijekom nanošenja.
Općenito rumenila kao da se nekako jače vide nakon 5 minuta nego onda kada ste ih nanjeli...pa to možete rezultirat klaunosvskim izgledom (pogotovo ako se šminkate u kupaonici pod umjetnim žućkastim svijetlom, a ne na dnevnom) :D
Za 5g prizvoda platit ćete 28,90 kn, ako se ne varam :)

ESSENCE I <3 Glam powder eyeliner & eyeshadow- ovaj proizvod koliko se meni čini više nije dostupan. Ja sam ga dobila uz OK! magazin kao poklon. Koristim ga za popunjavanje obrva, i to tek od nedavno. Pošto imam jako crne obrve bio mi je potreban neki praškasti proizvod kojim bi ih više definirala, pa sam se odlučila na ovaj praškasti eyeliner. Zasada mi je super, možda zato jer ga stavljam vrlo malo i precizno tako da se uopće niti ne skuži da sam popunila dio obrve :)
Sadrži 0,7 g, a cijenu neznam...no sigurna sam da sličnih proizvoda u svojoj ponudi imaju i druge kozmetičke marke.

ESSENCE Guerrila Gardening lip cream - essencova limited edition kolekcija koja me oduševila :)
Ovaj matte lip cream imam u nijansi 02 Floral glam. Već sam ga spomenula u Mini new in postu i znala sam da će me oduševiti. Ima u sebi neki narančasti podton, više 'ljetni' kako bi se reklo...iako ja nosim i kričave ruževe u sva godišnja doba, tako da to nije presudno.
Lijepo je maziv i ja ga obično nanosim RT detailer kistom radi preciznosti i ljepšeg izgleda :)
Puuuno je bolje mazivosti i strukture nego 01 Velvet Rose mat tekući ruž iz essencove klasične kolekcije. Velvet rose je više suh i nakuplja se u boricama i kutu usana pa nije sa 'suhoušce' (ovo sam upravo izmislila) lol :D
Sadrži 4 ml a cijena mu ne prelazi 20 kuna.

Catrice PURE SHINE Colour lip balm - also known as 'debeljuca'! :D
Meni je ovaj ruž a.k.a lip balm super jer je maziv i nemoram se brinut dali sam ga previše nanjela. Također je prednost što ga možete obnoviti bez gledanja u špigl, što je super ako ste stalno u žurbi.
Neki kažu da su se u ovaj proizvod razočarali, no meni je skroz okej :)
Moja debeljuca je u nijansi 050 Cherry-ty (ime je malo bezveze) i sadrži 2,5g proizvoda.
Ako se pitate zašto nisam recimo probala istu ovakvu debeljucu iz ponude marke Deborah onda će moj odgovor biti - zbog cijene. Catrice 41,90 naspram Deborah 62,90 (?) čini razliku. 20 kuna uvijek možete iskoristit za neko maybelline mono sjenilo ili tako nešto...stoga preporučam Catrice :D

Catrice Limited edition: Revoltaire smokey eyes palette - ovu sam paletu kupila još prije nekih 3-4 mjeseca u Kozmu kad sam se napokon dočepala ove LE linije :)
Crveno sjenilo možete komotno iskoristiti kao rumenilo, no zato od ovog sivog sjenila nećete dobiti ama baš ništa! Neda se swatchat uopće koliko je tvrdo i neupotrebljivo, tu nijansu i formulaciju su stvarno promašili. No zato obožavam kombinirati ovu zlatnu i smeđu boju (smeđa je za crease, a zlatna za na kapak). Povoljno je što ova paleta dolazi sa špiglom i malim aplikatorom :) Sjenila su super i sa mokrim nanošenjem. Ako ikada negdje primjetite ovu paletu čekirajte je. Platila sam je negdje oko 35 kuna i dobila 3,8 g proizvoda.


KISTOVI

Essence kistić za nanošenje sjenila - odličan je. Da ne duljim... :)
Možete ga kupiti po cijeni od 11,90 kuna i vjerojatno ćete na prvu ruku biti oduševljeni njime. Jest da je malo grub ako njime blendate sjenilo na pregibu kapka. Također, prilikom prvog pranja ispuštao je fujkastu ljubičastu boju i par dlačica. No ništa što se neda preživjeti za ovu cijenu.

RT detailer brush - koristim za nanošenje korektora i ruževa za usne, kako tekućih tako i ovih običnih. Odličan je i ne pušta dlačice, te se lako održava. Dolazi u Core Collection setu za koji ćete izdvojiti 18 dolara. Za naručivanje preporučujem iHerb (brz i pouzdan).

RT pointed foundation brush - koristim za popunjavanje obrva. Da, dobro ste čuli :)
Malo čudno, i ja sam se osobno iznenadila. Nanesem na vrh malo onog essence prahića i lagano popunim obrve. No, ovo je privremeno i to jako dobro rješenje. Planiram kupiti angled brush baš namjenjen za obrve, no do tada koristit ću se ovime. Također je dio RT Core Collection seta.
P.S oprostit ćete mi na malo mutnjikavoj slici ovog kista :P



...i sada moj najdraži dio - random favoriti mjeseca :)


Zara WHITE parfem - ubrajam u random favorite jer nemam omiljeni parfem baš svakog mjeseca pošto ih ne mjenjam tako često. Ja sam osoba koja mirise veže uz određene periode i događaje prilikom kojih ih je koristila. Događa li se to i vama? To je i znanstveno dokazano, zato izbjegavajte mirise u situacijama u kojem je involvirano više ljudi, pogotovo ako su emotivne prirode, tako kažu i stručnjaci :D
Meni je ovaj parfemček super, a kupila sam ga sredinom 6.mjeseca u Zari, no vjerujem da ga se još može naći. Predivan, lagani ljetni i nenametljivi miris. Za 30ml parfema platit ćete 59 kuna :)



Gumići ilitiga gumeni bomboni :D mmmm finooo!
Najviše volim haribo bonkase, ali i one nove pezove gumiće :) Imam i njihov onaj novi aparatić za ispucavanje bončeka koji možete vidjeti ispod:

Također....obožavam duplo čokoladice :D


....i homemade bio macaroonse :D (želite li vidjeti recept za njihovu pripremu ovdje na blogu?) :)


... i došli smo do delicije ovog ljeta - Chocolate fudge a la mode (zgrijani brownie sa sladoledom po izboru)  koju možete probati u The Cookie factoryu u Zagrebu na poznatoj Tkalči :D Riječima se ne može opisati taj okus! :)






Kako vam se svidio post? Koji su vaši ovomjesečni favoriti?

Pusa,
Ivana.


:)

Broj komentara: 10:

  1. Nivea pomogla da se riješiš crvenila? Čim potrišim ovaj za umivanje kupujem, nadam se istim rezultatima :D Slatkišima nije mjesto ovdje, možda neko pokušava da izgubi na kilaži :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. držim fige s Niveom :D

      hmm, slatkiši su uvijek dozvoljeni ;) to su slatke radosti.

      Izbriši
  2. Lol, uskoro nitko neće imati Namu, čula sam da se zatvara, ali ovaj put za stvarno :( I baš sam pomislila kako bih mogla isprobati taj divan "turkish" gel, i onda si napisala da sadrži SLS, a odlučila sam da ću ga početi izbjegavati koliko mogu..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. fakat? ja to nisam očito niti prvi put čula. Bilo bi fakat šteta da propadne. Znači moram po zalihe Hammam EL Hanne :D

      Ma taj SLS je prisutan u svim tim gelovima kaj su malo jeftiniji,ali mislim da ga neki alverde gelovi za tuširanje ne sadrže?
      Meni je recimo više važnije kakav sastav ima krema pošto se ona upija u kožu i ostaje dulje na njoj nego recimo ti gelovi za tuširanje, al da je štetan - je. Isto ko i pola preparative i dekorative. Mislim da bi Nikelove 'tuširalice' mogle biti bez SLS-a.

      Izbriši
  3. Termalna voda je definitivni spas za moju kožu, koristim je stalno, a najčešće ljeti. :) Osim toga, prošlog mjeseca sam se najviše družila sa Stendersovim sapunom za kupanje s mirisom limuna i limunske trave i L'orealovom maskarom. Ipak je ljeto :)
    A za ovaj Cookie Factory...bacila si mi bubu u uho za slijedeći posjet Zagrebu.
    wornbook.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikad nisam čula za Stendersov sapun, ali si me baš sad zaintrigirala za njega :D proguglat ću.
      I meni je L'oreal maskara općenito favorit, a to je ona zlatna 'Volume Million Lashes', odlična je :D

      Što se tiće Cookie factorya, ukoliko ga posjetiš nečeš požaliti jer je stvarno fenomenalno, a također mi se sviđa i njihov ambijent i crteži po zidu :) (uz ovaj brownie sa sladoledom probaj i njihovu malinadu, kombinacija za 5!)
      Ako još tražiš neku dobru slastičarnu, preporučam ti 'Amelie' (njihove kolače i macaroonse) u staroj Vlaškoj podno katedrale :)

      Izbriši
  4. Super su ti favoriti, vidim da neke dijelimo :D
    Ajme hrana,nemoj mi to pokazivati, odmah ogladnim :D :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala :D

      hehehehe, ma to opce nije lose...slatko je uvijek dopušteno, bar malo :D

      Izbriši
  5. RT kistovi definitivno su odlični i stvarno se slažem sa svime vezano za njih :) ipak, essence kist mi se ne sviđa, pregrub je za moj ukus. I naravno, Avene termalna, već godinama neizostavna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mogu ti reć i da je meni postao pregrub, pogotovo na pregibu kapka za 'blendanje' :/
      a Avene termalna i RT su blagoslov :D

      Izbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)