četvrtak, 15. kolovoza 2013.

My little trash can :)


Drage čitateljice, danas vam donosim nešto novo. Dobro znani 'empties' sam preimenovala u 'my little trash can' , tako da bude malčice originalnije :)
Dakle, ovo će biti post o proizvodima koje sam potrošila u zadnje vrijeme. Kako ja ne trošim proizvode baš jako brzo, ovakav tip posta ćete rijeđe viđati :D
Uživajte u čitanju... (p.s. blogger problem is still here)

Na slici iznad možete vidjeti pretežito potrošene sapune, a prevladavaju oni Sapunotekini.
Sapunoteku jako volim, a otkrila sam ju kad je moja sestra dobila sapun 'mala vještica' za Božić :D
Pa počnimo s njom.
1.LAVANDA I CIMET - Sapun sa morskom soli i maslinovim uljem
Ovo je ustvari neki sapun ala piling i jako mi se sviđa. Miriši po Orbit dječjim žvakama onim rozim mmmm. PREFINO :D pretpostavljam da je to od cimeta :D Dobro skida mrtve stanice s kože, barem pretpostavljam pošto skida dosta 'harta' s kože... ma predivan je i kupila bi ga opet. Može se nabaviti u Gundulićevoj ulici u Zagrebu, ali mislim da su rekli da će ih prestat proizvoditi. Stvarno šteta. A i količina i cijena su dobri i isplativi. 100g za 15 kn (ja mislim)...Kupila bih ga opet definitivno

2.PIVSKI SAPUN-ružmarin i čajevac
Najbolji sapun ikad, ne miriši po pivi nit po ružmarinu nego po - sreći :D Isto me malo podsjeća na prbit žvake i dođe mi da ga pojedem. Ja inače sapune baš i ne koristim, ali ih volim kupovat (?) :D , pa neznam dal bi me koji vulgaris isušio, al ovaj nije. Koža mi je poslje njega okej. Koristila sam ga i za tuširanje i baš je ...mljac! Neznam kako da ga opišem osim da je  jako fin. Dođe negdje 14 kn, a grame neznam. I to bih kupila opet. Obavezno.

3. SAPUNOTEKA- Sapun od lavande
Moj prvi Sapunoteka sapun :D Kupila sam ga još 2012. u šestom mjesecu, baš kad mi je škola završila. I to na štandu u Avenue mallu. Sačuvala sam ovaj omot za uspomenu. Bio je jako dobar i hidratizirajući. Možda mi je čak malo i pomogao što se tiče problema s aknama na leđima. Ima 50g, a cijene se nesjećam...negdje je bila do 15 kuna. I njega bi ponovno kupila.

4.SAPUNOTEKA - Anima ( za sve prijatelje životinja), sapun od maslinovog ulja: pačuli i limun trava
Ovaj sapun je veganski proizvod i nije testiran na životinjama što je super...ali meni nije bio dobar. Mirišio mi je po nečem neodređeno čudnom, kiselkastom. To je vjerojatno od ovog pačulija ili limunove trave. Ovo ne bih opet kupila. Cijena i gramaža iste ko i gore navedeno.

5. LUSH SAPUN - Northern lights
Northern lights je bio dio njihove limitirane zimske kolekcije sapuna. Kupila sam ga na onom 50% uber lushevom popustu, pošto mi je teško dat 40 i više kuna za 100grama sapuna. Ovako sam platila ovu hrgu negdi ispod 20 kuna. Sapun je bio okej, tek sam ga nedavno potrošila jer sam ga rezala na komade. Bio je fluorescentan i čudan izgledom, ali i zanimljiv, i fino je mirišao. To je jedino bilo posebno, ali bi ga vjerojatno opet kupila kad bi došao u prodaju. Evo par slikica još od zimus kad sam ga slikala nakon kupnje...


6. BALEA KUPKA
Za cijenu od 2,90 kn nisam baš puno očekivala. Koristila sam ju kao kupku za noge, i mislim da mi je bila dostatna na 3 'namakanja' nogu :D Super je i ima odličan miris. Plave je boje i dostupna je u svim dm-ovima :) Kupit ću je opet prvom prilikom (ako se sjetim) :)




 1. GARNIER Essentials mlijeko za čiščenje s mirisom ruže
...je bilo moje, kak se ono kaže - HG mlijeko za čišćenje, dok nisam dobila Biodermino mlijeko. Poslje toga, ljubav se prekinula :D Ali bilo je dobro dok je trajalo :) Lijepo je čistilo i skidalo šminku, a i cijena od 25 ili koliko već kuna je bila dobra. Dobije se 200 ml proizvoda. Kupnju bi ponovila u slučaju da potrošim Biodermu a nisam baš pri novcima ;)

2. Fa Mystic moments deo sprej
Ništa posebno. Koristila sam ga za osvježivanje zraka u kupaoni, i potrošila ga, možda je još malo ostalo.
Neznam cijenu, neznam ništaaaa :P

3.L'Oreal Paris - PERFECT CLEAN Foaming gel+cleanPad
Ma čudo! Došao je originalno negdje 40 kn, ali DM je to odlučio povući iz asortimana, pa mu je cijena bila 10 kuna :D Miriši odlično, a isto tako i čisti moje zahtjevno lice sklono aknama. I ovaj mali cleanPad je odličan, dobro izruli kouužu :) Kupila bi ga opet ako ga nađem, mislim da sam ih vidla u Kozmu. Ima i žuta verzija ovog čistača...Sadrži 150 ml.



1. SONA 30
Ovo je krema tj. gel koji se na problematičnom području drži negdje minutu,dvije ili tri i onda se ispere vodom jer je agresivan. Ja sam ga dobila na recept od svoje dermatologice za akne na leđima, ali i na licu. Neznam mu cijenu, ali znam da je puno jeftinija s receptom. Koristila sam ga uz Dercome Clear gel, no on je još agresivniji. Sonu sam koristila navečer, a Dercome ujutro (također na recept) i djelovali su solidno. Ali su i jako isušili kožu. Što je ubiti i cilj. Moja leđa su ajmo reć kritična što se tiče akni, ali nisam htjela piti roakutan jer je preagresivan za tijelo i psihu i jednostavno - ne.
Koliko god krema probala - neka. Lijekovima sam rekla ne, zato jer je zdravlje najvažnije. A akne će jednom proći...a dotad ću ih tretirati tonicima i kremama.

2.Alverde dnevna krema s ružom
AHJOJ! Pošto ja obožavam miris ruže u kremama i parfemima, mislila sam da će ovo biti okej. Ali nije baš bilo tako. Kada ju stavite na lice, ima čudan miris i upija se doslovno minuuuutama i minutama. Tolko ju se treba utrljavat i spelavat s njom bijesne gliste da bi se upila. Ne bih ju ponovno kupila jer je masna, i to užasno. Koristila sam ju na kraju za mazanje nogu, i tamo se jedva utrljala. Dođe negdje oko 20 kn i sardži 50 ml ako se sjećam.


1.ESSENCE Colour & go tirkizni šljokičasti lak za nokte
Kao prvo, ova ambalaža je bila mrak naspram ove nove. Lak je solidan, ali se posušio. Ne bih ponovno ponovila kupnju, a neznam dal bi i mogla kad bi htjela jer mislim da nema više ovakve nijanse. Došao je negdje 12 kuna i sadrži 5 ml.

2.ESSENCE Get BIG lashes maskara
Ah, bila je ok. Neznam kak bi ju opisala. Nije baš dugo trajala na očima i mrljala se i iritirala mi oči na vjetru. Došla je oko 20 kn, ali ne bih ju opet kupila bez obzira što je jeftina. Sadrži 12ml.

3.MAX FACTOR Lasting performance tekući puder u nijansi 105 Soft beige
Moj donedavni prijatelj. Ima ga još malo, ali njega je sad zamijenio moj Healthy mix na pumpicu koji je puno praktičniji upravo zbog nje. I ovaj je imao finu teksturu kao što ima i Buorjois, samo što je Buorjois malo tekućiji nego ovaj. Ali max factor je bio stvarno pravi frend, družili smo se puno, kao što vidite i po pakiranju. Kupila bih ga opet. Cijena mu je nekih 100 kuna, a sadrži 35 ml proizvoda :)



1. Aquafresh kaladont za zube, ili ti ga 'pasta za zube'
Njime perem zube stalno, i super mi je i najbolji mi je skoro od svih zbog mirisa. Volim još i one kaladonte sa dodatkom mente ili nekakvog bilja. Neznam kolko ga ima, al ima ga dovoljno da puno puta operete zube :D A i cijenu mu neznam jer ga ne kupujem ja :D Vjerojatno negdi oko 20 kuna.

2. Jean Caron Pads
Random vatice za lice. Super su i jeftine. Ne cufaju se i ljepo skidaju šminku s lica.

3.AVEO gel za tuškanje
SUPAAACH! I opet bi ga kupila, iako u sebi ima onaj zločesti SLS, ali na to ću zažmiriti pošto ga kratko imam na koži. Lijepi miris ima, po moru i plaži i narančama i slapovima. Ko na slici... Cijena mu je negdi 8 ili 10 kuna, a količinu neznam jer je već u smeću. :)




UFFFFF! To bi bilo tooooo!
Pisanje ovog posta je trajalo beskrajno dugo, ali sam zadovoljna. Još da mogu uređivati tekst, pa gdje bi mi bio kraj.

Nego...Kako vam se svidio post? Jeste li koristili već neke od ovih proizvoda?
Komentirajte i predlažite, kudite i hvalite :)

Pusica.
Ivana

Broj komentara: 14:

  1. Volim ovakve postove! Vidiš, nisam za Sona gel znala da se ispire, doduše, ja sam ju maznula od brata i štapićem na uši stavljala samo na par prištića koji mi se znaju pojaviti, do jutra bi se osušili a ne bih isušila ostatak kože :) super informacija :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja isto volim, samo sto su rijetki... ma taj Sona gel se u pravilu ispire, ali ja to bas i nisam radila :D ali bolje je isprati. za tako malu kolicinu koju naneses sa stapicem na pristic nije kriticno ne isprat, al bi se kao trebalo. ova sona je jos dobra za razliku od tog dercome clear gela, on pojede kozu i tak ju isusi da nije normalno. ovo je ubiti beba naspram toga :)

      Izbriši
    2. A odakle vam to da se ispire? :)
      Ja je vec 4 meseca koristim ali meni je doktorka rekla da je drzim po celu noc a preko dana hidratantnu kremu i spf 30+. Ta krema je moj spas.:)

      Izbriši
    3. Od dermatologice :)
      Pa ako tebi tako funkcionira, zašto ne :D
      istina, jako je dobra...pogotovo za isušivanje

      Izbriši
  2. Hej Ivančica! Pratim tvoj svaki post, a danas sam čak napravila google račun (inače se koristim hotmail-om) da ti mogu komentirat. Volim čitat ovakve stranice, a pogotovo od osobe koju inače poznam (nadam se da ćeš skužit tko sam) ;)
    Prvo, za sapunoteku nisam znala, ali definitivno ću je posjetit jer volim mirišljave sapune, a za Lush mi je bilo glupo bacit onoliko love za običan sapunčić, dok po tvom postu vidim da sapunoteka ima pristupačne cijene :)
    Drugo, i ja inače imam problema s prištićima, naročito po leđima i to mi stvara ogroman problem, pogotovo kad odem na bazene ili na more, nije baš ugodno kad imaš ogromne ''gljive'' na leđima hahaha. Meni je dermatologica isto dala recept za Sona gel i za Dercome Clear, ali sam koristila i one tablete, makar mislim da mi nisu ništa baš specijalno pomogle. Sona gel obožavam jer ju koristim za prištiće na licu, pa ju stavim navečer na njih, a isperem prilikom umivanja sljedeće ujutro (do sad nisam znala da ju trebam isprat nakon nekoliko minuta, lol). Dercome Clear je puno agresivnija krema, čak mi je izgrizla ručnik s kojim sam se brisala nakon što sam ju isprala s leđa (naravno, piše i u uputama da se koriste svijetliji ručnici jer može doć do ispiranja boje s nj, ali ja, naravno uzmem tamno smeđi koji sad ima narančaste mrlje po sebi, jer kak bi mogla krema izgrist ručnik - budala lol). Moja mama si da puno truda u zimskim mjesecima da mi održava leđa, jer se prilikom ljetnih nekako srede zbog sunca i morske soli. Pa pošto si ona neda mira da imam takva leđa uvijek otiđe u Farmacia ljekarnu i tamo pita farmaceute za probleme s aknima. Osim pjenušavog gela i micelarne otopine od Bioderme Sebium, majka je znala kupiti i Sebium Pore Refiner kremu (cijena oko 100kn) i ona mi je pomogla, ali ne baš jako koliko Hyseac matirajuća emulzija od Uriage kozmetike. Košta skoro duplo više, ali kremica zna trajat i po mjesec - dva. Usto je kupila i Hyseac 2 u 1 piling i maska koja traje mjesecima i mjesecima i ne treba se toliko često koristit jer zna biti agresivna (max 3x na tjedan) i meni je super! Pa ako si zainteresirana i ako si nedaš mira skokni pa vidi šta nude od Uriage kozmetike :) Sorry na ovakvom dugačkom komentaru hahaha, nadam se da će ubrzo i novi post! :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. AAA :) da znaš kak si me razveselila :) Tina, pa kak te se nebi sjećala? :D
      Ti si moja nesuđena školska kolegica :P I hvala kaj me čitaš, to puno znači...joj baš si me iznandila ( ugodno) :D

      Je, Lush je meni malo precjenjen iako ima dobre stvari, al su definitivno preskupe.
      Sapunoteka je meni odlična, i još je k tome prirodna i pristupačne su cijene... :)

      UF, Nisam znala da je Dercome TAKO jak...lol. Ma to je sve agresivno jako.
      Ja sam ti pila i onaj Doksiciklin al me tjero na povraćanje pa sam prestala uzimat, kaj misliš kakve bi reakcije tek imala na roakutan? :/

      Budem ja za sve ove proizvode koje si mi napisala pitala svoju seku mag.pharm (moram se malo pohvalit ... p.s pozdrav seka) :D
      Baš bi onda htjela probat taj Hyseac piling-masku, hvala na savjetu :)

      Evo ak ti kaj znači informacija, ja sam danas počela koristit 'Tonik protiv akni' koji možeš pronaći u ljekarni, probaj u domu zdravlja najbolje, jer nisam sigurna dali u Farmaciji to prodaju. To ti je tonik koji oni u ljekarni naprave, a sastoji se od nekih eteričnih ulja koji smiruju i 'liječe' akne...meni se u par sati crvenilo na licu smirilo, pošto mi je ovih dana bilo koma. Tak da puno nade polažem u taj tonik :D Cijena ti je negdi 80 kuna, i onak je u smeđoj staklenoj flašici al bude trajao dugo. To ću i za leđa koristiti.
      Inače, ja Bioderminu micelarnu nisam probala, ali zato imam ono sensibio lait mljeko za čišćenje od Bioderme i super je! Čisti svu šminku i jako je blag, pošto je za osjetljivu kožu. Planiram si kupit ovu novu L'orealovu micelarnu zato jer dođe negdje 32 kune, pa da malo isprobam neku alternativu toj poznatoj Biodermi.

      Ma ništa joj, meni je baš drago kaj si mi se javila :D hehe i ovo 'Ivančica'...prvo sam mislila da mi sestra komentira jer me ona tak zove...i čitam dalje ...ono whaaat? :))) Volim ja duge komentare, samo ti napiši svoje mišljenje.
      Bude, možda nekaj sa rumenilima ili ruževima :D

      Izbriši
    2. Hahaha ekonomija je presudila, a koliko čujem tvoja škola je užasno teška (makar imaš predobre ocjene!) pa dobro da sam zbrisala u svoju, baš mi je drago da sam te ugodno iznenadila. I ja sam te Doksiciklin tablete pila, ali nije bilo neuspojava, ali evo ni nekog efekta haha (btw. bravo seka!!!). Za tonik ću obavijestit majku, valjda će i meni biti koristan :)

      Wooo, jedva čekam novi postić, you go girl! :*

      Izbriši
    3. je, teška je dosta (kaj sam ti ovo za ocjene ja rekla ili? hahhaha)
      planiraš na ekonomiju dalje?

      Ma Doksiciklin su kako kome dobre, imam frendicu iz razreda kojoj je fakat vidljivo pomogel...

      btw. kak si saznala da je ovo moj blogach? :D

      Izbriši
    4. Vidjela sam na tvom statusu da si prošla s 5 haha, bravo :) Vjerojatno da, ili politologija ili ekonomija :Đ
      Ahaa, sve to ovisi o koži, nismo svi isti. Objavila si neku slikicu s instagrama na fb, pa sam na instagramu u opisu vidjela link i eto me!

      Izbriši
    5. a ja jos pitam... :) hehe spijunka

      Izbriši
    6. fakat sam prozirna, opce se za onaj status nisam sjetila :D
      i hvala <3

      Izbriši
  3. Ja nikako da probam Sapunotekine sapune :( Jako mi se sviđa opis sapuna s lavandom i cimetom, morat ću napravit nekakvu narudžbu skoro! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Požžuri jer ih sve manje ima tamo u njihovom dućanu. Ne obnavljaju baš zalihe... Možda online probaj :)

      Izbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)