četvrtak, 1. svibnja 2014.

Lip Gloss Battle: Essence VS. Pupa

Nisam mislila da ću ikada pisati o sjajilima na ovome blogu jer mi se donedavno nisu baš sviđala.
Pomisao na ljepljive,grozne usnice, dugu kosu i vjetar me odbijao, jer sam naravno koristila (doduše davno) najljepljivija sjajila ikada. Do sada im se formulacija dosta poboljšala, pa sam im tako odlučila dati novu šansu. Između ova dva sjajila, pobjednik je definitivno samo jedno, a koje - pročitajte u nastavku :)

Pupa sjajilo dobila sam za rođendan i jako sam mu se obradovala iako je činjenica da je to SJAJILO :D
Njihova kozmetika mi je ok, kao i lakovi za nokte, a sjenila su im mrak. No mislim da su sjajila ipak njihova slabija točka. Ispod ovog sjajila treba obavezno staviti neki balzam ili eventualno ga nositi na nude ruž jer je inače dosta ljepljiv.  U njemu mi se ne sviđaju šljokice koje su praktički ogromne i kad ih pokušam skinuti s usana, samo završim zamusana glitterom. A polagala sam tako puno nade u njega. Mislim, vidjet ćete i sami na fotkama koliko je bogat šljokicama, možda i prebogat, no kažem...dobar je ako ga nosite na neki nude ruž, no meni osobno nije za svaki dan, nego za posebnije situacije, nekako je više glamurozniji, no definitivno su mu mane ljepljivost i neugodan,žuljajući osjećaj na usnama zbog tih šljokičastih čestica u njemu.
Četkica nije klasična eliptična, već je kao mali kistić, što je meni jako simpatično za nanositi jer me škaklja po usnama pa mi je to,eto, vrlo zabavno hahaha.
Trajnost iskreno nisam testirala jer ga nisam nigdje dulje vremena nosila.
Još jedna mana je cijena koja je negdi oko 70 kn ili više što je za sjajilo ovakve kvalitete malo onako, mehhhh. Ja ću njega i dalje nositi ponekad, ali neće mi biti omiljeno jer postoje bolja sjajila od ovog.
Nije za baciti, ali ja ga nebih kupila sama da ga nisam dobila.
Iako dolazi zapakiran u lijepu crvenu kutijicu sa Pupinim logom, ja sam ju bacila pa vam ne mogu pročitati eventualne sastojke, a bome ni nijansu (sumnjam da ovakvo sjajilo nećete primjetiti u dućanu :D ).



Essence sjajilo je pak, otkriće. Uzela sam ga sasvim spontano jer me privukla i cijena od 15,90, a nijansa mi se jako svidjela. Za razliku od Pupinog ovo nije ljepljivo. Mooožda neka manja doza ljepljivosti, ali nezamjetna prema gore navedenom. Lijepo klizi na usnama i što je najvažnije može se nositi svaki dan jer je boja prozirnkasto-roza sa maaaalim šljokicama. To je u doslovnom smislu riječi sjajilo jer vam se usna sjaje, ali ne od gromada shimmera već od same formulacije, ili kako bih to već rekla. Trajnost mu nije prevelika, ali to niti ne očekujem od njega. Svatko si ga može priuštiti što je još jedna dobra karakteristika.
Četkica je kod ovog sjajila klasična, znači eliptičnog oblika sa malim dlačicama. Nijansa je dolje uslikana (25 Bright side of life).



I kao što ste primjetili, pobjednik je Essence, što nam opet govori da cijena NIJE garancija kvalitete. U nekim slučajevima stvarno je presudna, ali kao što vidite u ovom nije :)
Imate li vi neke od Essence sjajila?
Pišite o vašim dojmovima u komentare! :D

Pusekić,
Ivana.
:)

Broj komentara: 16:

  1. Nisam ljubitelj sjajila iz razloga koje si i sama navela.....više koristim ruževe. Imam essence sjajila i Essence Stay With Me mi je najdraže sjajilo imam 2 nijanse. Nažalost slabo nosim sjajila.....sad preko ljeta se prisilim tu i tamo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma i ja koristim obojene balzame i ruzeve cesce,ali sad mi je essence sjajilo otkrice :D

      Izbriši
  2. Ljeto je baš za sjajila i iskreno, nemam ih mnogo. Možda padne neki sočni esens... A Pupa mi se čini, nekako srozala, u srednjoj sam imala dosta njihovih stvari, puder je bio pristojan, a maskara je bila mrak. Obožavala sam njihova pakiranja i setove/palete, imala sam anđela i neke glittere... Eh, uspomene. Kosa mi se obojala pa je idem isprat, ostavljam te s mojim najdražima.. https://www.youtube.com/watch?v=jHPOzQzk9Qo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha koji spot, malo uznemirujuć xD al istina, look on the bright side of life... svi to trebamo.
      EH Pupastična pupa, čula sam i ja da je prije bila mrčicu bolja, a štaš. Btw. moja seka ima Pupa maskaru i trusi se ko nikaj na svetu -.-' Baš je koma! Sječam se tog anđeleka, mislim da i sad imaju nekaj tak slično :D
      Sretno s bojom, instagramaj rezultat :)

      Izbriši
    2. ISUSE TEK SAD SKUŽIM DA SI MI OVU PJESMU ZAKELJILA JER SE NIJANSA TAKO ZOVE HAHAHAHA!! I PIŠEM CAPS LOCKOM JER NISAM OPĆE POKOPČALA. JAO! :D

      Izbriši
  3. Znači pogodila sam dok sam iskomentirala sliku na FB. :) Pupino mi se ne sviđa, i ne volim takve "dlakave" aplikatore. Essence bi već moglo proći.. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jes jes, pogodila si :D
      A daaaj, pa ti dlakavi aplikatori su ubiti vrlo smješni i simpatični :)

      Izbriši
    2. Ma neznam.. Imam osjećaj ko da sjajolo nanosim četkicom od laka za nokte.. :D

      Izbriši
  4. Ne volim sjajila:| Ruževe obožaaavam, ali sjajila su mi tako ljepljiva, uvijek ih osjećam na usnama i ne hvala. Imala sam jedan Essence iz iste kolekcije, ali mi se nije svidio. Moram primijetiti da nekako po slici kao da nije bio iste teksture kao tvoj, što mi je čudno. Još sam u potrazi za dobrim prozirnim kojeg ću moći koristiti uz ruž :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam bila takvog misljenja donedavno. Hm, moguce je da su promjenili formulu... preporucam ti da pogledas elf sjajila na odvrtanje, super su :) o njima cu pisati takoder. Ovaj essence se fakat ne ljepi ... sretno u potrazi :D

      Izbriši
  5. Imam samo jedno sjajilo i to od MAC-a koje mi je super, ali više volim ruževe. Imala sam slično Pupino sjajilo (možda čak i isto??) daavno prije i to je bila katastrofa xD Ljepljivo do bola. Što se tiče Essenca, puno bolje izgleda od Pupinog :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Niti ja nisam fan sjajila no ovo od Essencea mi se baš sviđa i ljepše mi je od pupe :DD

    OdgovoriIzbriši
  7. nikad nisam koristila ništa od Pupe, ali sam znala kupovati njihove slatke setove kao poklon prijateljicama, gdje je bilo puno sijenila, sjajila i slično... prijateljice su znale hvaliti kvalitetu sjenila
    ovo njihovo sjajilo me ne privlači i po tvom opisu vidim da nije nešto
    dok Essence isto nisam probala, no zanima me, budući da sam na više strana pročitala da je dobro,, možda kupim neku neutralnu nijansu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj ti setovi su preslatki :D ja imam mono pupa sjenilo, neko roskasto i isto je jako kvalitetno ali dosta skupo...a essence preporucam, mislim da sam vidjela da imaju i nude nijanse sjajila :)

      Izbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)