četvrtak, 8. svibnja 2014.

TONICI: Garnier essentials i Lush Breath of fresh air

Nakon toliko najava na facebooku, odvažila sam se napisati post o tonicima u mojoj preparativnoj njezi lica (koja se poprilično promjenila od zadnjeg update-a). Slike sam poslikala danas prije zalaska sunca, tako da možete zaključiti da je ovaj post friško ispečen za vas :)


Tonici su u njezi mog lica postali nezaobilazna stvar. Zašto? Zato što hidratiziraju kožu, nekada su u funkciji micanja viška noćnog sebuma koji se skupi na licu, a ponekad jednostavno osvježe kožu. 
Prvi tonik o kojem sam pisala na ovome blogu je bio također Lush tonik, ali od čajevca. Sada sam odlučila probati Breath of fresh air  malo za promjenu, no ovaj prvi je ipak u prednosti . Našao se tu i Garnier, kod kojeg sam toliko dugo oklijevala s kupnjom!




LUSH Breathe of fresh air:
-ručno rađen tonik namjenjen ponajprije problematičnoj koži sklonoj crvenilu i aknama
-najdominantniji sastojak u ovom toniku je aloe vera koja bi zajedno sa ostalim vitaminima i mineralima trebala smiriti crvenilo kože, te je omekšati ali bez zatezanja
-dostupan je u Lush prodavaonicama po cijeni od 46 kn za 100 g, dok ćete za 250 g platiti 90 kn.

Kako se meni svidio?
Kao što sam već natuknula, manje mi se sviđa od Tea tree water tonika. Nije mi nezamjenjiv ali nije me ni razočarao (kada probate nešto bolje onda imate velika očekivanja kao što sam imala zahvaljujući čajevcu). Nije me zatezao prilikom korištenja, niti su mi poiskakale napasti po koži, što je kod mene uvjet za prolaznu ocjenu. Također, sviđa mi se što u njemu nema alkohola (barem koliko moje laičko oko vidi) koji me u ovakvim proizvodima izuzetno peče ( ili su to sama moja loša iskustva sa Rosal tonikom koji je prepun alkohola, tko će ga znati). 
U sastojcima ćete vidjeti kako je sve višemanje prirodno, čak su i naznačili da se neki sastojci prirodno nalaze u eteričnim uljima. Ručno je rađen, kao i svi Lush proizvodi koje toliko obožavam :) Simpatično mi je i što stave sliku osobe koja je napravila tonik, što je nekima malo creepy ali meni je baš simpa :D
Miriši po nekoj travici, vrlo blago i umirujuće.
Preporučila bih ga onima koji teže prirodnijoj preparativnoj kozmetici i imaju problema sa crvenilom te ga žele smanjiti, no ujedno i blago hidratizirati kožu.
Koristim ga najčešće prije spavanja, i to tako da ga NE špricam direktno na lice, već na blazinicu pa onda s njom toniziram lice. I da, volim to pumpičasto pakiranje jer olakšava doziranje.





Garnier essentials tonik:
- sadrži ekstrakt grožda i pro-vitamin B5 koji umiruje i njeguje
-dostupan posvuda :) tj.u većini drogerija
-cijena se kreće od 30-35 kn, a sadrži 200 ml



Dojmovi?
Sasvim solidan tonik za cijenu od 35 kuna. Priznajem, isprva mi se nikako nije svidio jer sam od njega dobila male crvene mrljice po licu. Pretpostavljam da mi je u tom periodu koža bila izuzetno osjetljiva pa je tako reagirala, no povuklo se za desetak minuta. Od tada sam mu odlučila dati još jednu šansu i od tad se volimo. Njega koristim ujutro  prije pranja lica da mi pokupi višak sebuma od noći. Tu funkciju obavlja odlično. Hidratizira također vrlo dobro, no agresivniji je od Lushevog, što mi ponekad paše a ponekad ne. Sastojci su za mene praktički pisani na kineskom, tako da ću vam staviti sliku, pa se opet osjetite slobodnima prokomentirati sastav, bit će mi drago saznati ponešto novo.
Miris mi se sviđa, vuče na krastavce+ariel prašak za veš, koji se na kraju stapaju u jedan zanimljiv i svjež miris. Njega također stavljam na vaticu jer se niti ne može špricati direktno na kožu zbog meni vrlo lošeg pakiranja 'na izljevanje'.
Njega bih preporučila ljudima sa normalnom i masnom kožom, a nikako suhokošcima jer bi njime dodatno pojačali isušenost svoje kože.

Kada sve zajedno pogledam, mogu zaključiti kako su ovi tonici za mene vrlo dobri. Imaju svojih mana, ali služe me dobro, no sve zavisi o trenutnom stanju moje kože. 
Shvatila sam da je dobro uvijek imati dva tonika, jedan blaži i jedan malo žešće prirode :)

No, još uvijek sam u potrazi za mr. savršenim tonikom koji će me oboriti s nogu :D
 Imate li neke preporuke tonika za mene? 

Pusekić,
Ivana.
:)


Broj komentara: 10:

  1. Nažalost nemam preporuku. Imam jedan tonik i najčešće i njega zaboravim koristiti:( Ali radim na tome da se sprijateljimo :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja baš volim tonike. :) To mi je novootkriveni fetiš. Ove nisam probala, ali sada koristim Weleda tonik i dobar je. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Weledu uvijek zaobidem jer kod nas nema bas previse izbora, smrc. I meni su dragi u zadnje vrijeme :)

      Izbriši
  3. Imala sam Garnier tonik i bio je super, stvarno osvježava i ne iritira :) Sad koristim Thayersov od ruže koji će uskoro na recenziju. Uglavnom, toplo ti ga preporučujem ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eee hvala sto si me podsjetila na njega :D to je onaj sa iHerba sto ga imaji sa ruzom, krastavcem i lavandom :) mislim da cu se pocastiti s njime, bas cu si sada na wl zapisati.... i da, jedva cekam recenziju :)

      Izbriši
  4. Ja također volim imati jedan blaži i jedan jači tonik. :) A preporučujem ti Thayersove tonike, najbolje što sam dosad probala! Novi Afroditin mi je također dobar.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni je to super jer onda po potrebi nanosis onaj koji ti vise odgovara :D hvala na preporuci, bas me Ida u komentaru iznad podsjetila, djeluju mi stvarno obecavajuce. A koji si afroditin iz clean phase linije isprobala? onaj blazi ili za mjesovitu i masnu kozu?

      Izbriši
    2. Imam blaži, za suhu i osjetljivu kožu, koristim ga bar tjedana i zasad mi baš odgovara :)

      Izbriši
    3. Mislim da bi možda i ja uzela taj soft pošto mi je Lush pri kraju, a želim neki blaži...tenks :)

      Izbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)