nedjelja, 15. lipnja 2014.

Biobaza harmony: Bademov piling za tuširanje (RECENZIJA)

Bez prevelikog uvoda započela bih ovu recenziju pohvalom na račun dizajna Biobazine harmony linije.

Prvo što me oduševilo kod njih je jednostavnost kojom prezentiraju svoje proizvode na policama. Dizajn je odmjeren i minimalistički, ali vrlo efektno djeluje, barem meni.
Kod bilo kojeg proizvoda, bilo dekorativan ili preparativan, važan mi je vizualan dojam i ponekad po tome sudim dali ću u nešto uložiti ili neću, što može biti površno, ali sumnjam da sam jedina pa se nadam da netko zna o čemu pričam :D

A sada jedna anegdota vezana uz ovaj piling.
Kada netko kaže: 'e ovo sam sasvim slučajno kupila/o', onda se vjerojatno misli na to kako je to netko neplanirano kupio određenu stvar. Ali kad vam ja kažem da sam SLUČAJNO kupila ovaj piling onda to poprima drugačije značenje. Naime, na Lil'mee's Lill blogu sam nedavno pročitala o Biobazinom mlijeku za tuširanje kojeg sam odmah poželjela vidjevši njegov opis i krasnu mat gumenu teksturu bočice. I tako sam ja pošla u potragu za njime. I kao što znate, otvarao se u CC West najveći dm u Hrvatskoj te sam se našla tamo, pa reko: 'idem si ja to napokon kupiti'. I kako je bila gužva i puno ljudi, već sam bila na izmaku snaga i uzela kutiju od pilinga koja je btw. identična kutiji mlijeka za tuširanje  (bila sam uvjerena da gore piše mlijeko), i krenula put blagajne. Tek kad sam došla u auto skužila sam da na računu piše 49,90 kn umjesto 39,90 kn i provirila u kutiju, a kad tamo - piling. :D
I nisam požalila što sam ga uzela jer je definitivno najbolja slučajna kupovina u zadnje vrijeme. 

Kao što i sami vidite, piling je pakiran u klasično plastično 'šampon' pakiranje i totalno je zaokrenuo moje poimanje pakiranja pilinga, jer uvijek zamišljam da su pakirani u teglice, kako i većina je.
No, nije to ni najmanji problem, možda je čak i praktičniji za doziranje jer istisnete koliko želite.
Ne preljeva se nigdi i ne curi iz pakiranja jer je ono poprilično čvrsto. I tu bi zaokružila priču o dizajnu i pakovanju.

Tekstura je gušća, sa sitnim zrncima soli koji rade vrlo konkretno pilingiranje kože. Zrnca soli nisu krupna kao kod Sapunoteke (povlačim paralelu s njim stalno, jer sam samo taj piling probala prije ovog - koliko me pamćenje služi), već puno 'zdruckanija'. Ispod tuša vas fino masira dok se rulite s njime, a miris nakon izlaska iz kade nećete osjećati na koži. Nije toliko hranjiv kao spomenuti piling jer ne pliva u ulju, ali oni i jesu vrlo različiti, pa nisam iste stvari očekivala od njih.
Lako se razmazuje po koži i netreba ga puno, što je svakako poželjno jer svi mi želimo da nam proizvod duže traje ako je dobar :D
Miris je vrlo blag, sadrži i citrusne note naranče, što sam najprije mislila da umišljam, ali onda sam ju ipak našla u sastojcima na kutiji (citrus sinensis -orange), iako piše i na pakiranju. :D
Glavni sastojci su zapravo sol, ulje badema, te ulja pšeničnih klica koja pomažu u njezi i obnavljanju kože.
Preporuča se suhoj i osjetljivoj koži, ali i normalnoj, ukratko - svim tipovima kože. :)

SASTOJCI :






Sve ostalo vidite na slikama, rok trajanja je 12 mj. od otvaranja, piling dolazi u pakiranju od 150 ml, nije testiran na životinjama (palčevi gore :) ), proizveden je u Hrvatskoj (opet palčevi gore), a cijenu sam već spomenula na početku posta (49,90kn - primjerena cijena ako u obzir uzmete količinu i luksuzno pakiranje ). Možete ga potražiti u bolje opremljenim dm prodavaonicama, jer ga u nekim manjim dm-ovima nisam pronalazila.

I da...ovo se nalazi unutar kutije kada ju rastvorite. Danas sam to skužila i baš me razveselilo :)


Eto, nadam se da vam se svidjela recenzija i da vam je kao i sve dosad bila od koristi :)

Što nakon ovog posta mislite o Biobaza harmony pilingu? Koji je vaš najdraži drogerijski piling? :)

Pusekić,
Ivana.
:)

22 komentara:

  1. Imam ga i super mi je po učinku na kožu...jedino bih voljela da mu je miris malo više osvježavajuć, nekako mi je malo njaah, ali opraštam jer mi sve drugo kod njega savršeno paše :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni baš paše, fino izriba kožu ali nije da ju iziritira. A je, onako je prirodan i ne prenapadan što je nekad dosadnjikavo, ali kako i sama kažeš, opraštamo mu :D

      Izbriši
    2. I ja ga imam i miris mi također ne odgovara :(

      Izbriši
    3. E sad je to stvar vlastitog doživljaja, meni je npr. ugodan ali ništa očaravajuće. Moglo je i bolje ali im nimalo ne zamjeram, doduše postaje mi sad sve draži :D
      Možda da probaš neke jeftinije tipa Balea? To je oko 15-tak kuna, a sad su i od breskve neki dobili koliko sam vidjela :)

      Izbriši
  2. bio ti je suđen :D :D
    i meni se sviđa dizajn njihovih proizvoda :D
    ovaj piling se čini sasvim oke, i meni je nekad gnjavaža grabit ih iz kutijica :D
    sviđa mi se što sadrži ulje badema :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehe jelda :D
      Meni su super svi iz harmony linije, želim si ono mlijeko za tijelo u teglici mmm :)

      Izbriši
  3. Uuuuuuuuuuuu, pa ta Biobaza mi se čini sve boljim i boljim brendom, baš mi je milo srcu što je hrvatsko :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Hehehe sjećam se tvoje priče o slučajnoj kupovini! :D Super je što s ovom linijom ne možeš fulati, što god da uzmeš, odličan je proizvod! :) Ja sam ovaj piling potrošila i obožavala, potpisujem tvoju recenziju u potpunosti.
    I hvala ti na spominjanju mog posta <3 baš mi je drago što sam te 'navukla' na Harmony :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da :D Odlična je cijela linija, a planiram si ono mlijeko za mazanje kupiti pa da zaokružim sve haha :)

      Nema na čemu (nadam se da to nije bed kad te spomenem jer se navodno neke blogerice ljute :P ), hvala tebi na korisnim postovima :)

      Izbriši
    2. Hahaha, nisam još čula da se netko ljuti zbog spominjanja, pa zar to nije dobra stvar i kompliment? :D Ja isto počesto spomenem neki post ili blog općenito i to je uvijek zato što me nečim oduševio ili mi bio koristan. :)

      Izbriši
    3. ma je, tako sam i ja reagirala...sto ljudi,sto čudi :)

      Izbriši
  5. joj ja nisam baš oduševljena, volim pilinge koji jače ribaju, a ni miris me nije očarao... dok mlijeko za tijelo iz te linije obožavam - trošim drugu teglicu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja ga imam sad napokon kad sam ga USPJELA kupiti haha :D
      Sviđa mi se jer nikad mlijeka za tuširanje nisam koristila baš.

      Izbriši
  6. Moram priznati da nikada nisam koristio pilinge tijekom tuširanja, ali baš me zanima kakav učinak ostavlja na tijelu i ispilingizira li dobro tijelo od suhih ljuskica. :) Hvala ti na ovoj zanimljivoj recenziji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da bi ti ovaj odgovarao, a možda ako ti treba nešto grublje isprobaj Sapunotekin piling, cijena je do 50 kn također. Imaš i od nje recenziju na blogu :)
      A ako baš ne želiš toliko odmah davati nego isprobati prvo kako ti se općenito sviđa piling, probaj sa Baleinim ili od Alverde, jeftini su a čini mi se da nisu tako loši :)

      Nema na čemu :D

      Izbriši
  7. Haha kako si ti simpatična :D Nije mi se jednom dogodilo da tako fulam kupnju nekog proizvoda, ali ajde barem po učinku nije FAIL :D
    Ja sam zasad isporbala samo mlijeko za tijelo i baš mi se sviđa ;) iako miris nije za svakog :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jooj hvala ti , baš si me sad razveselila :))
      Je je, svidio mi se baš jako, a tako sam bila ljuta, dok nisam provirila u kutiju vikala sam na sestru u autu da se vraćamo da su krivo zaračunale hahah :D
      To je ono u kantici? To planiram kupiti sljedeće :D

      Izbriši
  8. Mmm, čim ima ulje badema ne može biti loše :D Dosad sam imala samo jedan piling od Biobaze i to onaj protiv celulita s cimetom i bio mi je dobar. Al vidiš, nikad nisam imala ijedan sa zrncima soli, uvijek sam nekako kupovala one sa šećerom. Mora se ovo probat :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemre,nemre :D
      Ja ti ga preporučam, svakako taj ili sapunotekin (on je isto sa zrncima morske soli ali grublji)
      :)

      Izbriši
  9. Obožavam Biobaza proizvode. Prvi put sam za njih čula za Božić kada sam i dobila njihov prvi proizvod, gel za tuširanje kojeg još dan danas imam! Danas sam baš kupila kremu za skidanje šminke i njegu lica i baš mi se sviđa. Još sam dobila neke njihove testere, pa se i mami svidjela krema za njegu stopala i danas ju je baš dobila. Također, moram pohvaliti njihovu kremu za lice/tijelo tj. namijenjena je svim dijelovima tijela i prepredobra mi je :D Već imam drugu tubicu, a cijena je stvarno prihvatljiva i ne razlikuje se od ostalih proizvoda (oko 16kn), a još je k tome i od prirodnih sastojaka! Dermatologica mi je dala neke tablete protiv akni od kojih bi mi se koža trebala perutati, ali od ove kreme uopće se ne peruta i super je. Stvarno sam oduševljena. Mislim da će mi se svi proizvodi zamijeniti njihovima. Totalni plus su im proizvodi sa prirodnim sastojcima i to što su hrvatski proizvođač. A pazi gdje se proizvode - u Svetoj Nedelji. Pa di ćeš bolje, hhh. Baš sam se raspisala. Ne mogu vjerovat da je već skoro godinu dana prošlo od otvorenja ovog bloga. You go girl! Pusaa <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja ih volim :)
      Znam tu kremu za skidanje šminke ali je nisam probala, a što se tiče ove druge, mislim da mislimo na istu- njihova univerzalna krema za 15-tak kuna :D ima onako zelena slova. Je, i meni je bila dobra, spomenula sam je u prvim postovima, iako malo masnjikava za moj ukus, ali svakako je pohvalno što je većina sastojaka prirodna :)
      Daaa i ja sam bila iznenađena kad sam pročitala da su iz Svete Nedelje. To je Magdis, tamo gdje prolazi bus za Zg kad ide preko sela, ona zelena zgradica :P :D.
      Je, vrijeme stvarno leti :) Hvala ti što me još uvijek čitaš :D
      Pusa i čitamo se! <3
      :)

      Izbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)