srijeda, 13. kolovoza 2014.

Closet Confidential Tag


Iako nisam tagirana, sama ću se proglasiti taginarom.
:uzimamačkrunuižezlo:

Ovo je meni osobno jako zanimljiv tag i moram priznati da sam na neka pitanja zastala i nisam znala odgovor dok nisam malo promislila...da se čovjek zapita što uopće ima u ormaru. Vrlo korisno iskustvo. Shvatila sam da volim točkice. Imam previše (nikad nije previše zapravo) košulja i vesta sa tim uzorkom, uglavnom plave majce i bijele točkice. Evo nekidan sam kupila tuniku: bijelu sa crnim točkicama, ah...living on the edge :)
Sa coverom za ovaj post sam posebno zadovoljna, volim vidjeti mix boja i uzoraka, a slika mi je prilično dobro ispala.

Pa da se odmaknemo malo od recenzija i razbijemo monotoniju ...počnimo!
p.s. pitanja sam preuzela sa ovog bloga.

1. What is the oldest item in your wardrobe/closet?
Ovo je donekle najstariji komad odjeće u mom ormaru. Kupljen prije kojih 5 godina u Terranovi, u mojoj početnoj pubertetskoj fazi. A što je najbolje - i danas mi se sviđa. Imam osjećaj da ću i sa 30 rado nositi ovakve lude i kričave boje. Zapravo, neznam zašto sam na ovu hoodicu zaboravila, mogla bih ju opet ubaciti u upotrebu.  Još uvijek je kvalitetna i nepoderana, čak i nakon toliko nošenja i pranja. Sad se pokušavam sjetiti dana kada sam ju kupila...i sjetih se! U King Crossu u tadašnjoj Terranovi (tamo sam obožavala odlaziti jer mi se Zagreb tada činio jako daleko, pa je to bio ekstra izlet za mene) gdje je muzika brutalno treštila, tako da je moja mama jedva čekala da izađemo od tamo.  Ovo mi je vratilo uspomene na osnovnu školu :)

2. What is the newest item?
Kako sam i spomenula, maknula sam se od plavih stvari s točkicama ... i prešla na bijele stvari s točkicama. Kako predvidljivo. Volim prozračne stvari, koje osim po ljetu, lako iskoristim i po zimi uz neku vestu. Malo je prozirna, no to će riješiti obična bijela majca s 'bretelicama' koju ću nositi ispod nje. :)

3. What is the most expensive item?

Mislim da su uvjerljivo najskuplji komad u mom ormaru (tj. u verandi gdje držimo obuću) , jedne i jedine, neponovljive i nekima preružne i nesmislive (a meni pak prelijepe) - Timberlandice!

Ovo je dječji model i drugi po redu kod mene u zadnje 4 godine. Prve su bile smeđe i iznosila sam ih do boli. Štitile su me od ciče zime, grijale mi i osigurale suhe noge pored tolikih  bljuzga i ogromnih lokvi.
Ovo su njihove žute nasljednice. Jako su udobne i još dosad nisam požalila što sam ih kupila. Došle su blizu 700 kn sa nekim popustom koji sam našla na internetu. To je bilo prigodno vrijeme za podsjetiti roditelje da mi trebaju nove cipele, dok su oni s oduševljenjem prihvatili tu ideju i popust od kojih 200 kn, i eto mene opet u njima. Za dobru obuću bi stvarno uvijek izdvojila koju kunu više i štedila koliko god treba. Gledajući ovu sliku (koju sam vam već pokazala u new in postu zimus) zaželila sam se zime. Jedva čekam snijeg!

*Sad sam se sjetila da imam još jednu stvar koja je u sličnom cjenovnom rangu poput ovih cipela. Radi se o zimskoj jakni iz Zare. Najbolja zimska jakna ikad! :D

4. What is the most affordable/cheapest item (that you use a lot)?
5. What was the biggest bargain?

Ova dva pitanja spojih u jedno.
Najjeftinija stvar koju sam ikad kupila je haljina iz h&m-a za 1 euro. Nju sam dala sestri jer je meni premala. A ovo ostalo što vidite na slici su ostale najjeftinije stvari koje imam. Zebrasta šilterica je prije puno godina kupljena u Terranovi za 9 kn, Yessica majca je kupljena u C&A  i to za 15 kn (uživo je boja bolja nego na slici, nešto kao cobalt blue) i još ovaj ogromni šal za 9 kn (snižen sa 100 kn) iz Ann Christine. Najviše zapravo koristim taj šal po zimi i on je ujedno i 'the biggest bargain' (ne uzevši u obzir haljinu od jednog eura).

6. What was the biggest waste of money?
Na ovo pitanje nemam baš pravu stvar za pokazati, osim možda sandala od prošle godine koje trenutno nisu u stanju za pokazivanje. Došle su malo preko 100 kn i čak mi je i tih novaca žao. Skližu se kao lude i jednom sam se skoro ubila u njima prelazivši preko ceste, ravne ceste. Noge mi se znoje i inače a pogotovo na ovako skliskoj podlozi, no to sam trebala predvidjeti. Definitivno jedan od jačih failova u mom ormaru.

 7. What are your 3 favorite items right now?


Odlučila sam  ipak izabrati 4 trenutno najdraže stvari jer ne mogu a da ne spomenem ove spike sandale.
Kupljene su potkraj prošlog ljeta u robertu za smješnu cijenu i otada ih stvarno često nosim (izuzev zime,jeseni i dijela proljeća) :D Šalu na stranu, ovo su stvarno prepreeedobre sandale u kojima mi se noga NE skliže i prilične su ugodne za hodati, a ideja ovakvih japanki-sandala sa tim šiljastim detaljima mi se jako dopala. Na slici iznad su opet, pogađate - točkice! Majca sa poludugim rukavima koja je idealna za hladnije ljetnje večeri, košulja koju najčešće nosim na bijeli top ispod i plave hlače koje sam teškom mukom našla (jer ionako imam traume od traženja hlača, a pogotovo kad tražim neke posebnije).
Kod hlača mi je najvažnije da mi ne padaju i unatoč remenu. Imala sam dosta pari hlača koje sam nosila i sa remenom i još uvijek su mi padale. Neznam za koga to rade, gore ogroman rub a dolje ne možeš ni prst uvući u nogavicu. Uglavnom, jako sam sretna kada si nađem dobre hlače :D

8. What is the most outrageous/colorful item in your closet (that you absolutely love)?

Najdraži šareni komad odjeće je ova 'Sulejman' tunika. Kupila sam ju još prije više od dvije godine ali tek je ovo ljeto došla na red! Volim nositi taj orijentalni štih, no samo mi neki uzorci odgovaraju, kao naprimjer ovaj. Prevladaju žuta i vesela tirkizna boja koje i inače volim u kombinaciji, a zajedno sa črčkama po sebi čine jednu od mojih najdražih ljetnijh odjevnih predmeta.
:D

 9. What is your favorite piece that you've gotten as a gift?

Definitivno ova torba! Odlična je, multifunkcionalna i nije upadljive boje pa ju mogu kombinirati na sve. Izdržala je kile i kile knjiga, mokrih kišobrana i izlivenih čokoladnih bombona, a svejedno izgleda kao nova. Unutar nje se nalazi još jedna mala torbica koja se može koristiti zasebno i posebno je handy u slučajevima kada imam manje stvari za ponijeti. Uvijek sam si željela neku fensi torbu dok sam išla u srednju, tako da nemoram tegliti neki neugledni ruksak koji bi mi često uništio dojam cjelokupnog autfita. I eto, nađena je! Sigurno će me služiti i tokom faksovskih dana :)

10. What is the most comfortable item?

Oko ovog pitanja sam se dvoumila. Imam stvarno puno udobnih stvari, jer ako mi odjeća nije udobna vrlo je vjerojatno da ju nikad neću ni obući. Ipak sam se odlučila na ovu tigrastu hoodicu sa trifrtaljnim rukavima koju često bacim na sebe kada neznam što bi drugo. Imam ju već dosta godina i nimalo se nije istrošila niti poderala a jako je ugodna. Print me naravno osvojio na prvu, jer nevolim onaj klasični tigrasti smeđi uzorak kojeg najčešće vežem uz žene sumnjivog morala (mora da su za to krive serije), već neki suptilniji, poput ovog sivog.

11. What is the most uncomfortable item (but you would take the pain because you love it)?

Znam da sam na pitanju iznad rekla da ako mi odjeća nije udobna da ju vrlo vjerojatno neću nikada ni obući, ali ... ovo je jedna od najslađih vestica ikad i nažalost - mrzim ju nositi, no nekad (vrlo rijetko) pregrizem pa ju obučem. Razlog toj odbojnosti prema njoj je vunica, ona grozna vuna koja svrbi za kožu i dođe ti da poludiš u njoj koliko grebe i iritira.
I ove šljokice na kragni su super, ali čupaju me za kosu. Izdaleka se volimo, izbliza baš i ne.

12. Show us your favorite complete outfit (top, bottom, shoes, jewelry, accessories, and all).
Sad zamislite sandale,plave hlače/traperice/krem hlače i onu tuniku s točkicama na meni i voila. Ne volim baš previše nositi đinđe na sebi, eventualno neki ludi prsten ili minimalističku narukvicu/lančič. Torbu nosim zavisno o tome kamo idem i koliko stvari imam, tako da ne teglim uvijek onu veliku sivu.

13. Pick your favorite black item and your favorite white item.

Najdraža bijela stvar koju imam je običan bijeli top ili potkošulja koja nije Mate Mišo Kovač look a like, već ona malo finija za ispod neke majce. A za crnu stvar vrijedi isto to.

14. Where do you shop the most at?
Najčešće u highstreet dućanima poput h&m-a i ostalih. Ponekad si priuštim nešto skuplje, npr. kad su u pitanju jakne ili obuća.


I that's it!  Tagiram sve koji žele biti tagirani.

Koji je vaš najdraži odjevni predmet?  :)

Pusekić,
Ivana.
:)

Broj komentara: 10:

  1. Dobar je tag, možda se odvažim na nešto slično... A sulejmanice se sjećam i krasna je <3
    i sandale... hijao! Baš su opasne i divne. Taj "nitna-đir" je jedno vrijeme žario i palio, i totalno sam se durila jer sam zakovice furala kad su se svi zgražali. Sad me malo pustilo durenje, pa bih si i nabavila neki takav komad, al ja sam vel'ka žena, pa će to bii mali problem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odvaži se, ti si fešn žena. E pa da, Sulejmanicu sam nosila kad smo se vidle, dobra je skroz :D
      Evo vidiš, sad kad te durenje pustilo nabavi si i ti tako nešto i mislim da nebude bilo problema s veličinom, nisi jeti. <3

      Izbriši
  2. Ispunjavala sam već ovaj tag i odličan je :D Tajice s uzorkom su mi predivne :) I ova vunena vestica koja te svrbi. Imam isti problem s vunenom odjećom i ako ju nosim, obavezno imam potkošulju ili majicu ispod :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, i meni je bio zanimljiv :D Te tajce isto imam godinama i još se dobro drže, a vunena vesta je priča za sebe :p

      Izbriši
  3. Obozavam ovakve postove :D bas su zanimljivi! Ova zadnja vesta za koju kazes da je neudobna je preslatka, mozda da probas ispod nje obuci nesto jos? tako se ja nosim sa tom vunom koja svrbi :D lijepu odjecu imas :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Rosey :) Je preslatka je i paklena za nositi, budem probala još nešto smisliti u vezi nje. Probala sam ispod nje obući neku potkošuljicu ili pamučnu bijelu majcu ali svejedno svrbi, najviše oko vrata i na rukama :/ Ponekad istrpim pa ju obučem i samo se smješkam kao...jeee super je, udobna totalno :D

      Izbriši
  4. Mate Mišo Kovač look a like, hahaha :D Tunika i roza hoodica su predobre :D I sama bih to nosila! Možda ispunim tag.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. lol :D Baš bi me zanimalo kaj se kod tebe nađe u ormaru, navijam za ispunjavanje :)))

      Izbriši
  5. Odličan post!
    Imaš stvarno predivnih stvari :) <33

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)