petak, 22. kolovoza 2014.

Elixir - face oil & skin treatment


Jako sam se veselila kad sam saznala da ću dobiti Elixir ulje na probu, posebice zato jer me zanima upotreba takvih proizvoda na masnoj koži. Naizgled nespojivo - ulje i masna koža. Jedni će se od tog dvojca ježiti, drugi će sa osmijehom odobravati. Prije sam i ja bila među ovim prvima, sve dok na vrata nije zakucala dehidracija i isušenost, a još uvijek sam imala problem masne kože.

Naime, ako imate akne (doduše neki blaži oblik) kao ja i još k tome masnu kožu, uvijek će vam na pameti biti kako isušiti to područje da bi mast 'nestala' a akne polako počele nestajati. To je zatvoreni krug. Masna koža = želja za isušivanjem = preagresivno isušivanje  = problem dehidracije. E onda se natrackaš kojekakvim kremama pa se koža još više zamasti nego prije i 'voila' - još si više zakomplicirao već ionako kompliciranu situaciju. U ranoj pubertetskoj fazi stavljala sam na lice sve i svašta, eksperimentirala i isprobavala, ali nikad s uljima jer sam mislila da to nebi donijelo nikakve 'benefite' mojoj koži.
Iako sam već u završnoj fazi puberteta i stanje hormona se malo smirilo, što je pridonjelo i poboljšaju izgleda kože, puno mi je pomogla i pomno izabrana preparativa koju trenutno koristim. Onaj tko kaže da kozmetika ne čini razliku, grdno se vara.
Ono što hoću reći je da sam definitvno za korištenje kvalitetne preparative, u ovom slučaju to se odnosi i na ulja.
Ovo ulje je jedno takvo - kvalitetno. Prilikom prvog korištenja pod rukom sam osjetila da je nekako suho, drugačije od običnih drogerijskih ulja punih sumnjivih sastojaka, kojih ovdje zapravo niti nema.
Ylang-ylang, geranium i vitamin E su glavne zvijezde ovog ulja. Oni bi zapravo trebali poraditi na svim  sastavnicama koje su navedene na pakiranju.

  • Ulje sam koristila u njezi kože lica, najčešće navečer prije spavanja.  Utapkala sam ga u kožu nakon umivanja, na suhljim mjestima, no ne po cijelom licu jer nisam imala potrebe za time. Najviše mi bude isušeno područje obraza i oko nosa, pa sam ovo ulje tamo i nanosila. Nije zamastilo kožu već ju je lijepo nahranilo, bez onog nepotrebnog viška koja neka ulja znaju ostaviti. Što se tiče ožiljaka od akni koje imam, ne mogu reći da ih je magično izbrisao, ali da je pomogao u njihovom zacjeljivanju - zaista je!
  • Služio me dobro i kao pomoć pri skidanju šminke s lica.U mom slučaju to je najčešće malo tekućeg pudera, puder u prahu, rumenilo i maskara. Utrljala sam ga na lice dok nisam primjetila da je otopio 'fasadu' i zatim sam ga isprala toplom vodom. Skinuo ju je zapravo kao i svaka druga ulja, ništa revolucionarno na prvi pogled. Ali na drugi pogled sam shvatila da me ulje uopće nije peklo za oči niti ih nadražilo prilikom skidanja make up-a. BIG thumbs up for that :D
  • Zatim, njega tijela. Elixir sam koristila za mazanje nogu kako bi poradila na elasticitetu kože, te na taj način odgodila nastanak strija, tj. prevenirala njihov dolazak. I na tom području jako me se dojmio. Najbolja stvar kod ovog ulja je brzo upijanje. Koža ga doslovno posrkne i ostane nahranjena i glatka  :)
Miris je vrlo sličan Alverde ružinom ulju, ali je malo definiraniji. Više cvjetni, sa dozom bademovog mirisa u sebi.
Na pakiranje nemam zamjerke. Old school štih. Pomalo vintage, a ja volim vintage.
Doziranje je super stvar jer za to imate malu staklenu pipetu. Neće vam pobjeći previše proizvoda, dozirate 'na kapljice' onoliko koliko vam treba.
Za 30 ml platit ćete 100 kn, a možete ga naručiti putem njihove Facebook stranice.
Preporuča se iskoristiti ga u roku od 6 mjeseci. 

Sastojci:

Pipetica:

Na koži:

Iz časopisa 'Poduzetnik' (srpanj/kolovoz 2014.), Tena Wertag ; Elixir


Zahvalila bi se Teni što mi je proslijedila Elixir na isprobavanje i otkrila mi kako ulje, ukoliko je kvalitetno napravljeno može poboljšati čak i izgled masne kože.
Želim joj puno sreće u daljnjem radu! Mislim da je u današnja vremena vrlo važno poticati mlade poduzetnike sa kvalitetnim proizvodima. :)

Kako piše i u opisu bloga:
Svaki post je odraz isključivo mojeg osobnog mišljenja o proizvodu, te isto to pravo zadržavam i u slučaju pisanja o sponzoriranim proizvodima. Napominjem da nisam stručnjak u području kozmetike, tako da sve savjete primjenjujete na vlastitu odgovornost.

Imate li i vi iskustva s Elixirom? Pišite mi...

Pusek,
Ivana.
:)

Broj komentara: 6:

  1. Mislim da mi se ovo sviđa. Pogotovo kao odstranjivač šminke (ne peče za oči? Ne muti vid?). Znaš da mi je momentalno lice u komi, ne znam kako bi ovo ulje utjecalo na moje zatvorene komedone, ali zvuči kao nešto što bi svakako trebalo isprobati.
    I slažem se za male poduzetnike, skidam kapu onima koji se odvaže na registraciju i kontrolu kvalitete, jer na taj način stječu povjerenje kupca, uz to što je proizvod po sastavu i formulaciji kvalitetan i jedinstven :)
    Baš ti je lijepi ovaj osvrt, posebno mi se sviđa opis mirisa <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene stvarno ne peče za oči, nekako je blago a opet skine šminku. Muti vid ak si ga baš sad naliješ ciljano u oko ali inače ne :D Ma znam, i ja muku mučim sa komedonima, ali na području čeljusti gdje ih imam najviše ga ne stavljam tako često jer nisam sigurna bi li ih popravilo, ali moguće ako su zatvoreni da bi pomoglo da nestanu, meni su onako većinom nabreknuti (zavisi o tome dal jedem nesto ful masno ili je pms u pitanju, onda se pogoršaju.)
      Jep, i meni se to sviđa, svakako potičem to.

      Hvala ti Noro moja, lijepo je to čuti iz tvojih usta :)
      <3

      Izbriši
  2. Meni je ulje bilo odlicno i za oil cleansing method - namazes ga po licu pa stavis krpicu toplu preko njega i onda te pare ociste kozu, predobro nesto :) nikad nisam dobila pristice od tog ulja, stvarno je kvalitetno! Miris je predivan :) slazem se sa svim sta si rekla!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rosey, hvala ti na ovom prijedlogu definitivno ću isprobati! :D
      Drago mi je da djelimo mišljenje :))

      Izbriši
  3. Stvarno divno ulje, u toliko toga pomaže, divno nešto... Odlična recenzija draga ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači i tebi se sviđa :D Bumo proćaskale o njemu kad se vidimo uskoro!
      Hvala Ido :)

      Izbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)