srijeda, 27. kolovoza 2014.

Nuxe Reve de Miel balzam za usne


Dolaskom hladnijih dana, povećava se i potreba mazanja i lickanja usnica različitim balzamima. A balzama za usne je vjerojatno svaka djevojka  isprobala barem tri do pet različitih vrsta. I ja sam među njima. No, dosadilo mi je stalno kupovati balzame po 20-tak kuna, koji bi nakon par tjedana korištenja završili na dnu neke ladice, potpuno zaboravljeni i beskorisni. Većina njih nije pomagala isušenosti mojih usana, koja je nekad bila baš brutalna (npr. tokom prehlada ili jačeg vjetra), no inače je njihovo stanje prilično zadovoljavajuće, ali zapravo nikada dovoljno hidratizirano. Kada sam podvukla računicu ispalo je da sam potrošila desetke kuna na različite balzame, a sa svima sam bila više-manje nezadovoljna. Bilo je tu klasičnih Labella, Balea stikova, Carmex balzama, LRP Cicaplasta itd...
Odlučila sam zato uložiti u nešto kvalitetnije, a zapravo jeftinije od svih tih 'jeftinih' varijanti balzama i kupiti hvaljeni Nuxe Reve de Miel balzam za usne.



Ovaj balzam ima divan medasto-limunasti miris. Podsjeća na neku štrudlicu, vrlo primamljivo.
Koristim ga za noćno regeneriranje usana i tu odrađuje izvrstan posao, a ponekad ga stavim i po danu ukoliko taj dan ne nosim nikakav ruž.
Ne nosim ga sa sobom jer je u teglici, pa mi uopće ne pada na pamet nanositi ga prstima dok sam vani po tramvajima,busevima i sličnim mjestima. Za takve potrebe bi nabavila isti takav balzam ali u sticku, no za dnevnu upotrebu me još uvijek dobro služi moj Garnier žućo. :D

Na početku korištenja treba se priviknuti na njega jer je dosta neuobičajen, tekstura je pomalo voskasta, logično, prvi sastojak je ipak - vosak :D
Treba ga vrlo malo, fino miriše i dobije se u količini od 15 grama za manje od 100 kn što je dugoročno isplativo.
Ako želim nositi neki mat ruž ili ruž koji ističe suhe dijelove usana, obavezno stavim Nuxe večer prije i ujutro usne budu  mekane i obnovljene. Nikako ga ne stavljam prije ruža jer je premastan!
Za njega je najbolje pustiti da se upije (preko noći) i omekša vam suhe dijelove.

Ovog ljeta sam imala periode grozno isušenih usana koje mogu parirati onom poznatom: 'propuhalo me kod Lisinskog, pa sad jedva pričam' (tko prolazi tamo, ili čeka autobus sa druge strane te poznate koncertne dvorane, znat će o čemu govorim). Po tome ću zaključiti da će me ovaj balzam dobro služiti i u zimskim mjesecima.

A sada malo o ambalaži.
Divna, mat staklena teglica. To me osvojilo na prvu jer, kao što znate, sucker sam na dobar dizajn. On po meni prodaje proizvod ukoliko do tada niste znali ništa o njemu niti čitali ikakve recenzije.
No, moram ja malo cjepidlačiti...poklopac. Običan je, preobičan za proizvod ovakvog ranga.
Vulgaris ljekarnički štih za npr. Belobaza kreme za stopala. Ja bi tu stavila neki ne tako priprosti zatvarač, sa suptilnim ornamentičima i natpisom 'Nuxe'?
Da,da...I know.




Kao što i piše na ambalaži, sadrži čak 80,2% biljnih sastojaka?
Među sastojcima mi je odmah zapeo za oko shea maslac koji sadrži vitamine A i E, te visok sadržaj proteina i minerala. Naročito je učinkovit kod regeneracije stanica kože, u ovom slučaju - usana. Ovdje se nalazi na šestoj poziciji, pa bi bilo puno bolje da nije na takvoj mizeriji od mjesta.
Nema parabena, evo jedan plusić +



Na prvom mjestu nalazi se pčelinji vosak, koji je sudeći po proizvođačevim obećanjima - prirodan. Vosak se dobija iz pčelinjih saća poslije vađenja meda, cijeđenjem, topljenjem i procjeđivanjem ostatka saća.
Drugi sastojak po redu je zapravo ulje koje je alternativa mineralnim uljima u, kako kažu, vrhunskim kozmetičkim proizvodima. Koji epiteti :D
Treći sastojak je lecitin.  Hranjiv je i neotrovan. To je zapravo emulgator koji se koristi za kombiniranje tj.povezivanje vode i ulja .No, u nekim slučajevima možda je deriviran iz genetski modificirane soje što i nije nešto bajno.

Za četvrti sastojak, i posljednji kojeg ću se dotaknuti, naveden je Behenoxy dimethicone, kojeg sam inače najčešće viđala u regeneratorima za kosu. Uglavnom, kada se koristi na koži, smanjuje pojavu ožiljaka i zaslužan je za učinak ravnanja kože i peglanja nepravilnosti. Može se naći svuda zapravo, pogotovo u anti-age kremama i serumima. O njegovom 'dobrotvornom' učinku ipak ne bih govorila jer nisam baš stručna za to.


Cijena je na neki način jedina mana ovog proizvoda, ali još uvijek stojim pri onom da se isplati uložiti u ovaj balzam. Ako imate problema sa usnama, dajte šansu Reve de Mielu i uštedite si desetke i desetke uzaludno potrošenih kuna ( 'i dobijte set noževa').
Iako su dojmovi oko njega podjeljeni, meni je odličan i stvarno mi je pomogao kod problema nedovoljno hidratiziranih usana.

Iako u ovom tekstu ima stvarno previše riječi 'usana', mislim da ste shvatili da je ovo izuzetno dobar balzam i da ga preporučujem :)

Jeste li ga i vi isprobali, čitatelji?



Pusek,
Ivana.
:)

Broj komentara: 14:

  1. Po meni je isto bolje uzeti jedan kvalitetan proizvod nego sto prosjecnih, iz iskustva se to pokaze najboljim, a ima i ona izreka: nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino :D i to je istina...nisam ga jos probala, ali stvarno zelim, vidjam ga stalno kod stranih blogerica i djeluje odlicno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobra izreka, bas je dobro receno :)
      Je odličan je i mislim da se definitivno isplati uložiti u njega.

      p.s. skužih sad da nisam dodala slike kak izgleda iznutra pa ću sad, upsić :D

      Izbriši
  2. Preslatko mi izgleda i voljela bih ga isprobati. Možda jednom kad bude na nekom brutalnom sniženju :D Ja se i dalje držim svoga da za balzam ne dam više od 50 kn (prije mi ni 50 ne bi palo na pamet, ali eto, vremena se mijenjaju), a kako stvarno nemam problema sa suhoćom usana, niti po najgoroj zimi, tako mi niti ovaj slatkiš nije baš nužnost. Ja sam zadovoljna s Burt Bees balzamom kojeg imam još od proljeća i još mu se ne nazire kraj, a dobar mi je bio i Yves Rocher balzam od ulja badema.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je super ambalaža (na poklopac ću zažmiriti :p).

      I ja sam to prije mislila a onda mi je prekipilo što sam svakih par tjedana kupovala mazalice za usne da mi pomognu u rjesavanju suhoće, pa se ovo ipak isplatilo, i znam kako je to kad kažeš da promjeniš nekad mišljenje o tome kolko bi dala novaca za pojedini proizvod. Tako ja npr. nebi dala više od 100 kn trenutno na lak za nokte (npr. OPI koji su mi tiha patnja zajedno sa Essie, ali trenutno su preveliki trošak, isto kao i L'occitane krema za ruke, mizernih 30 ml za 60-ak kuna, to cu si ostavit za neki 'splurge' kad dam ispit na faksu, ročkas, Božić... :D)

      Tvoji prijedlozi mi se sviđaju :D Već dugo želim isprobati burt's bees (pomegranate mislim da se zove), onaj rozi, taj ti imaš ak sam dobro vidla negdi :)

      Izbriši
    2. Trenutno imam onaj od manga sa narančastim poklopcem i slovima, ali sam se dvoumila između njega i šipka, tako da će ovaj sigirno biti sljedeći :)

      Izbriši
    3. E da, taj! Sad sam išla vidjeti na blog :D Da bar imaju malo više izbora...

      Izbriši
  3. Ja več bar godinu i po govorim da ču kupiti to čudo od balzama jer su mi usne zimi katastrofa ali eto nisam još uspjela. Ove zime če sigurno biti moj. A prošlu me dobro služio Carmex u stiku i to sam ga samo preko večeri koristila. Super recenzija inače ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako sam se i ja navlačila s odlukom dal da kupim ili ne ali na kraju sam popustila :) Nadam se da će ti odgovarati, a dobro je i da napraviš neki piling usana prije nego ga staviš...to meni isto pomaže kad su u ful lošem stanju. I ja sam probala (žuti) Carmex ali u teglici, i bio je ok :)

      Hvala puno na pohvali :)

      Izbriši
  4. E ovo bi meni trebalo..ako ništa drugo baš za oporavak usana preko noći :) A čini mi se da se ovaj balzam može koristiti i kod drugih oštećenja kože, zašto ne. Ionako ima takve sastojke :) Sve u svemu, jako primamljivo izgleda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zapravo dobra ideja, možda za kakve ranice ili blage opekline.
      Stvarno se isplati jer je odličan :)

      Izbriši
  5. Odličan post draga i baš si me nasmijala sa setom noževa :D Nemam nešto zahtjevne usne, tako da ih navečer namažem običnom plavom Nivea kremom i to mi je dovoljno, a preko dana sam najmanje kod kuće tako da radije biram balzam u stiku. Znam da je ovo kvalitetan proizvod i čitala sam puno pohvala o njemu te bih ga jednom prilikom željela i probati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Mona :)
      Ma razumijem te potpuno, a Nuxe smatraj 'splurge' proizvodom kojeg ćeš si jednom priuštiti :D

      p.s. Lijepo mi je čuti da sam te nasmijala :* :)

      Izbriši
  6. Imam ga jako dugo na WL ali mislim da je prvi sljedeći za kupovinu.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)