srijeda, 10. rujna 2014.

Blusherful loves Lush!


 Na mom blogu postoji par postova vezanih upravo uz Lush. Iz njih ste mogli iščitati koliko ga volim, a zadnji post vezan za Lush je bio pregled mog siječanjskog 50% off shoppinga - klikom ovdje pročitajte više o tome.
Nije tajna da volim taj dućan (po hrvatski - trgovinu, no nećemo biti tako formalni), pun neisprobanih proizvoda, mističnih i nedokučivih mirisa.
A kada nešto tako volite onda i kupujete, pa se nakupi i potrošenih proizvoda. U ovom slučaju, ja sam marljivo skupljala iskorištene crne kutijice od svježih maski i pilinga, pa sam ih brže-bolje odlučila zamjeniti (njih 5 komada) za novu svježu masku po mom izboru. Da, i to se može.

U Lush dućanu u Petrinjskoj ulici u Zagrebu dočekala me ljubazna i susretljiva teta (ali ne onako grozno dosadna i prijetvorna ), koja mi je ponudila pomoć. Već sam dobro znala koju masku želim, poznatu čokoladnu deliciju zvanu - Cupcake! Kao za inat...nisu je imali. I tu počinje priča. 
Već i onako uslužna teta, ponudila se da mi napravi masku meni pred očima! Oh, srce mi je zaigralo :D
Najviše me se dojmila ta toplina. Nebi vas u svakom dućanu, niti u svakom Lushu ovako dočekali. Jednostavno morate naletiti na takve ljude. Oni od te maske nisu imali nikakve novčane koristi, naprosto sam došla zamjeniti posudice i dobiti masku gratis, a ipak se žena potrudila. To im je za svaku pohvalu. Pozdrav teti ako će ovo ikada  vidjeti!

Nakon što mi je napravila masku, stavila ju je u kutijicu bez naljepnice. Tu su se odmah probudili moji blogerski refleksi: ''Gdje je naljepnica? Kako ću znati sastojke? Moram napisati post!''.
Zamolila sam je da mi barem zakelji sastojke, na što me ona upitala: ''A to je za poklon, pa zato trebate naljepnicu?'' (na kraju sam dobila novu kutijicu, samo da mogu poslikati za blogec, ma divno <3).
Dok me gledala, zarumenjena sam stajala ispred pulta i smišljala odgovor... ''Ne, ne....to mi je...ovaj, znate...za BLOG!''. Čim je to čula, ponudila mi je da isprobam testere koje hoću, pa da napišem par riječi o njima na svome blogu ako želim. Bila sam oduševljena tim angažmanom. Naravno, moji tekstovi ići će najvjerojatnije njima u prilog (because Lush rarely fails),  ljudi će čuti poneku lijepu riječ o njima i možda razmisliti o kupovini, no svejedno, to je bila krasna gesta koja se u mojim očima uvelike cijeni.
Ostala sam začuđena i zbunjena, sa dozom hiperaktivnosti, jer nisam znala što odabrati. Rekla sam da imam mješovitu kožu, pa mi je ona izabrala sljedeće: gel protiv prištića Grease lightning, kremu za masnu kožu Vanishing cream, te Ultrabland, kremasto sredstvo za skidanje šminke. Svaki proizvod je posebno zapakirala  u crne tester - kutijice i na svakoj napisala njihova imena.

Da ne zaboravim...Dok sam bila u Lushu, prijavila sam se na njihov newsletter i zavrtila malo virtualno kolo-sreće na tabletu, te dobila tester po izboru! Ah, what a day! Odlučila sam se za mirišljavu Karma kremu za tijelo, o čijoj kupnji već polako razmišljam.... :D
I tako sam otišla kući sa 4 pozamašna testera. I maskom.

Pa počnimo sa kratkim dojmovima....

Svježa maska za lice - Cupcake

 Kao što i sami vidite, čitajući sastojke s ambalaže...sastojci su zaista neobični. Spoj svih tih elemenata daje jedan nadasve zanimljiv miris - čokoladno metvičast, papren ali osvježavajuć. Maska se, kao i sve njihove svježe maske, drži u frižideru ilitiga hladnjaku.  Namjenjena je problematičnoj koži sklonoj prištićima, što je u meni probudilo veliko zanimanje. Na licu izgleda, vrlo....vrlo zanimljivo. Kao...kakica. No, to ćemo zanemariti jer je djelovanje odlično. Primjetila sam da mi je smirila crvenilo na licu, i osušila pokoji prištić (držite je 5-10 min na licu i zatim isperete). Tekstura je različita od svih koje sam do sad probala. Vrlo je 'konkretna' i gusta, dok su ostale isprobane više bile mrvičaste i grudaste. Jednostavno, dobra je. Bolja od 'Rudolpha', a u rangu sa 'BB Seaweed' (ako ne i bolja) :)




Testeri:

Vanishing cream - mogu samo reći da me od kupnje trenutno samo sprječava njena cijena od oko 230 kn. Šmrc. Koža je poslije nje tako glatka da je to divota. Upije se instant, a miris je jedva primjetan. Tekstura je nekako poluvodenasta, kao što se da uočiti sa slike. Nego, primjetila sam da u zadnje vrijeme nailazim samo na dobre kreme za lice. A, krenulo me... :)



Greased lightning gel protiv prištića - Well, hello there handsome. Obavio je izvrstan posao, isušio šta se isušit dalo. Ovo je naime gel koji se primjenjuje lokalno, pa nema straha da će vam isušiti cijelo lice. Ovo je više kao tretman protiv napasti na licu. Miris je izrazito mediteranski, što znači da u njemu osjećam neko bilje, poput ružmarina. I gle stvarno, u pravu sam. U Lushu kažu sljedeće:

...'' On ne pita jesu li potkožni ili su izbili. On ih jednostavno uništava čajevcem, svježim sokom grožđa, ružmarinom, lavandom i aloe verom, i to, kako mu ime govori, brzinom munje. Neće im omogućiti čak ni 15 minuta slave.  ''   (volim te njihove simpa opise)



Ultrabland čistač mi se ovdje najmanje svidio iz jednog jedinog razloga. Ne skida dobro očnu šminku. Puder i rumenilo pokupi odlično ali maskaru nikako. Šteta! Umasirate ga u lice i obrišete mokrom vaticom.





Karma krema - je sreća u kutijici. Pačulijast miris od kojeg me prolaze trnci (oni dobri, ooo da), hidratacija odlična. Skupljam lovu za nju! :D

 
Hvala još jednom Lush teti na ljubaznosti...i kako bi rekla moja Sjajolika: ''Kindness is free...sprinkle that shit everywhere''  :) :) 

Pusek,
Ivana.
:)

Broj komentara: 18:

  1. obožavam lushove proizvode, a najdraže mi je kad simpatične "tete" dadu testere :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I jaaa :) Veri mač! Simpatičnih teta bi trebalo biti više, zaista uljepšaju dan :)

      Izbriši
  2. Imala si jedno divno iskustvo s tetom koja se jako rijetko može upoznati :D I još otišla kući sa super proizvodima, pa odličan dan :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelda :D A da ne spominjem da sam htjela ići u Lush koji je malo niže bio, slučajnosti ne postoje :D
      What a great day, indeed :)

      Izbriši
  3. E kad bi takve tete bile u većini. Ja, nažalost, najčešće naiđem na prodavačice koje prevrću očima. Iako moram priznati da su u Lushu uvijek ljubazni i voljni pomoći :) Što se njihovih proizvoda tiče neki su mi bili pun pogodak dok su neki bili ni sim ni tamo tj. previše para za tu muziku. Ipak, za sad su dobri proizvodi u većini :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma i ja nekada, stvarno moraš srest tak nekog kojemu nije problem napraviti dobru stvar za nekog :)
      Ma Lush je u nekim stvarima malo 'pricey' ali tu ubrajam i vizualni i ekstra dobar mirisni dojam pa im opraštam, ali ofkors...imaju i oni fejlova. Glavno da su ovi dobri proizvodi u većini :D

      Izbriši
  4. Reci nam kako teta izgleda da je i mi ganjamo po Petrinjskoj :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha...Ima onako laganu narančastu nijansu kose ak sam zapamtila :) i ova druga je bila simpa!

      Izbriši
  5. Ajme koja sreća kad naletiš na tako divnu tetu! :) Stvarno si imala super iskustvo. A Lush i ja volim, doduše nekad na duže razdoblje totalno zaboravim na njega, pa ga se sjetim i počastim se s par stvarčica... Prošle godine sam za rođendan dobila (naručila :D ) tri stvari, sve su bile super - Mask of Magnaminty, losion Vanilla Dee-Lite (diiivan za vanilijoljupce, strašno brzo sam ga potrošila jer sam samo njega koristila od svojih dvajst mazalica :D ) i Lemony Flutter - kremu za ruke koju ću ovih dana dokrajčiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš jesam :)
      A tak ti i meni bude, najviše ih se sjetim zapravo oko tog 50% sniženja u prvom mjesecu :p Ooooo bomeee lepi pokloni! Mask of magnaminty i ja planiram kupiti jer sam čula da je mrak za mješovitu i masnu kožu...a vanilla i lemoni flutter se čine ko obećana zemlja :D

      Izbriši
  6. U ovo gluho doba noći uživala sam čitajući tvoj post! :*
    Ja bih bila oduševljena da naprave masku predamnom, mislim da bih bila sva u transu :D Ja također pobožno skupljam kutijice i onda zamijenim za neku maskicu a kako vec imam pet praznih, mogla bih uzeti ovu masku za probu iako mi je Magnaminty najbolja njihova <3
    Pohvale teti baš te lijepo "ugostila" ;)))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ah, Mell...kak si me sad razveselila. Kad čujem da tako jedna THE blogerica uživa čitajući moj post...well, that says it all :D Hvala :)
      E pa tak sam se ja osjećala, sva sam se zblokala hahaha. Što se tiče mask of magnaminty, jel mi vjeruješ da sam ju jučer kupila? :) Odlična je! Ali hlaaaaaadi li ga na početku, to nisu istine. Koža je kasnije tako glatka da ne mogu vjerovat, definitivno materijal za opširnu recenziju :D

      Izbriši
    2. Ahahaha ma kakva THE blogerica :D
      Je, Magnaminty hladi jako i meni to baš paše, pogotovo ljeti, ali ne smeta mi niti zimi. :D Jedva čekam čitati tvoje dojmove!

      Izbriši
    3. Bro, just take the compliment! hahaha :D
      Sad ćemo vidjet sljedeće korištenje, ali pretrpim to malo hlađenje zbog divnog svilenog lišca kasnije <3
      Evo vidiš, kad mi veliš da jedva čekaš čut moje dojmove, meni ti je to mind-blowing (još uvijek mi je čudno da netko ekšuli čita kaj ja pišem) :D

      Izbriši
  7. Uvijek sam bila skeptična prema Lush proizvodima, iako ne zna zbog čega, možda zbog te crne ambalaže, ili zbog toga što u mom gradu nema Lush trgovine po kojoj mogu njuškati. Ovo ljeto sam u Rijeci ušla u njihovu trgovinu i također me je oduševio prodavač koji je bio i više nego ljubazan i puno toga mi je pokazao i objasnio i razbio je moju skeptičnost prema Lushu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super da si imala ljepo iskustvo s prodavačem jer oni zapravo i odrade 50% posla, malo piplaju oko tebe i objasne ti ako nešto neznaš i odma poraste zanimanje za brend, I feel you :D
      A te crne kutijice su recimo meni oduvijek bile privlačne, tako mat! I mirišljaveee :)

      Izbriši
  8. Obožavam doći na tvoj blog i kad primjetim da si napisala novi post adrenalin me uhvati haha. Volim Lush proizvode iako niti jedan nisam imala u svojoj kolekciji, ali zato drugima poklanjam njihove proizvode za ročkase ili neke druge prigode. Tko zna, možda se i meni posreći pa dobim neki mirišljavi poklončić u budućnosti :)
    Bravo za tetu, a ti si prava sretnica! Svi volimo ljubazne prodavačice, ali do one mjere ljubaznosti kada ne prelazi u napornost i histeričnost. Definitivno si moram priuštit nešto njihovo. Sada idem čekirat njihovu net stranicu, a već danas ću možda uživat u njihovim stvarčicama :)

    Btw volim njihova simpatična pakiranja i opise proizvoda, a ovo za free masku nisam niti znala da imaju. Definitivno se znaju igrat marketingom!

    Pusa <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo mi je takav boost of motivation za dalje, neznam što reći - hvala ti! :)) Lijepo je to čuti!

      Sretnici su ti kojima dođeš na ročkas :D Nadam se da si onda danas već nešto kupila kao što si i napisala i da ćeš uživat u tim predivnim mirisima! Malo jesu skupi u nekim stvarima, ali neke su odlične pa se i malo viša cjena isplati dok su neki čak i cijenom u drogerijskom rangu. A na ovu tetu sam naletila i baš mi je drago da je tako ispalo, testeri stvarno puno pomognu u odabiru i iskristaliziraju dali kupiti ili ne.
      Evo sad znaš pa možeš onda kad skupiš 5 posudica zamjenit za svježu masku po odabiru, što je jako kul i kako si i sama rekla, dobar marketing!

      Hvala ti na krasnom komentaru i ...čitamo se! Pusa <3

      Izbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)