srijeda, 17. rujna 2014.

Dr.Hauschka Cleansing cream

Danas počinjem pisati ovaj post sa posebnim užitkom. Razlog tome su fotografije koje su mi ispale bolje nego što sam očekivala. Narančasta pruža divan kontrast plavoj, a zapravo se obje jako vole. Zadovoljna sam. :D

Ako ste imalo upoznati sa poviješću moje problematične kože o kojoj sam pisala tokom vođenja ovog bloga, znat ćete da volim isprobavati sve i svašta vezano uz njegu lica. Nekad je to korisno jer nađem proizvode koji ostavljaju dugoročne učinke, a ponekad se jednostavno primim za glavu jer sam uložila novac i vrijeme u nešto što apsolutno ne odgovara mojoj koži. U tome je čar ovog bjuti svijeta. Nikada neznaš kako ti paše neki proizvod dok ga sama ne isprobaš, unatoč bezbroj recenzija koje pročitaš - jednostavno,dok ne osjetiš na svojoj koži, džaba priče.

Nakon mojih mudrih crtica, mislim da bismo mogli krenuti na priču o ovoj kremi.
Kao prvo, KREMA za čišćenje je meni vrlo mrzak pojam. To stvarno zamišljam kao 'legit' kremu za lice, i automatski mi je to odbojno. Kako krema može čistiti lice, ridiculous right?
Odlučila sam ja razbiti tu predrasudu i isprobati nešto od THE krema za čišćenje. Nešto prirodnije, zanimljivo. Pa sam malo surfala, gledala osvrte raznih blogerica i naravno, kako to biva - odlučila se na kupnju. Unatoč svim postovima koje sam pročitala još uvijek sam bila skeptična. Sve do prvog pranja. Šalim se, i tada sam bila skeptična :) Trebalo mi je par korištenja da se naviknem na nju, ali na kraju je vrijedilo svake 'wtf' minute.


Prvo kada otvorite ovu krasnu ljekarničku i jednostavnu 'ala majoneza' tubicu, shvatite kako je lijepo zaštićena. Zatim sa čepom probušite taj metalni dio i spremni ste za korištenje. Kad čujem onaj 'krc' osjetim neko zadovoljstvo, nešto poput  pucketanja onih mjehurićastih folija kada dobijete paketić sa  e-baya ili kupite televizor. Vidite:


Tokom prvog korištenja bila sam totalno zbunjena, kao prvo - mirisom. Miris je ZAISTA specifičan. Isprva mi se nije sviđao jer ga jednostavno nisam mogla dokučiti! Nije bio gadan, već intenzivan ali sa dozom neke 'hm ne mogu to odredit' zanimljive pozadine. I onda sam nakon par korištenja shvatila da miriši na PIJANI BADEM, sa rumastim notama u sebi.
Mislim, nije ni čudo jer je 'sweet almond' na drugom mjestu u sastojcima...a 'pijan' je zbog zastupljenosti alkohola  (5.mjesto) u sastavu. Dobitna kombinacija. Napokon sam dokučila miris (koji mi se tokom tog proučavanja jako svidio).

Tekstura je zanimljiva kao i miris. Grudičasta je (taj dio radi blagi piling, koji lako uđe u oči jer je jako sitan, pa obratite pažnju na to prilikom ispiranja) ali i maziva.


Sa mirisa krećemo na učinke i primjenu.
Znači, pomirite se sa mirisom i teksturom, te lagano krenete na  zanimljivu metodu korištenja ove kreme za čišćenje. Iz Hauschke naglašavaju da se ova krema koristi isključivo 'press&roll' metodom koja je odgovorna za skidanje samo onih mrtvih stanica kože koje i trebaju biti skinute. Ja bi to protumačila kao 'bez forsanja' metodu. Što je velikim dijelom i istina. Žulimo i natežemo tu jadnu kožu prilikom pilingiranja ili umivanja jer je u nama želja da odstranimo SVE nečisto sa nje (ali i malo više). Pokreti su možda katkad i pregrubi, a nježnost prilikom čišćenja izostane.
Press&roll metoda bazira se na laganom masiranju kože, prilikom koje u isto vrijeme lagano pritišćete kožu i 'rolate' rukama po njoj kako bi vrlo nježno odstranili samo ono što je potrebno.
Prvo sam na to preokretala očima, ali onda kada sam se  privikla na tu metodu, počela sam primjećivati kako mi je koža blistavija (moguće zbog cirkulacije koju pokrenete masažom). 'Breakouti' su manji, koža je nahranjenija.

Ova krema se koristi tako da istisnete malu količinu na dlan (1-1,5 cm) i razmrljate je vodom i tek onda, na prethodno umiveno lice lagano primjenite gore navedenu metodu sa količinom kreme koja vam je na dlanu. I tako masirate i masirate (za masnu kožu preporuka je masirati 3-5 minuta, a za ostale tipove manje, 1-2 minute). Nakon toga, umijete se toplom vodom i završite hladnom. Tako kažu. Ja to nekada radim, a nekada...zaboravim. Trudim se ispirati mlakom vodom, pa budem negdje u sredini :)

 Sastav je prilično dobar, izuzev alkohola na petom mjestu.

Dr.Hauschka Cleansing cream dobije se u količini od 50 ml za cijenu od oko 90 kn u bolje opremljenim ljekarnama (koje najčešće nisu u sklopu doma zdravlja), ili preko interneta. Guglajte.
Rok trajanja je do 4.mjeseca 2016. ...znači prilično dugo.

Ako želite blistaviju kožu, dajte priliku ovoj kremi za čišćenje, mislim da bi vam se mogla svidjeti!

Pusek,
Ivana.
:)


Broj komentara: 10:

  1. Ahahahahah pijani badem! :D Odvalih se :D Istina, miris je zaista specifičan i iako nisam imala nikakve zamjerke na samu učinkovitost proizvoda meni je bio suviše odbojan jer me miris doslovce gušio. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa kaj nije? Totalni pijani miris :D
      Ma pričaj mi o mirisima, ja se moram prvo sprijateljiti s njima da bi korištenje bilo ugodno (čak sam se uhvatila kak ga previše šnjofam, osjećam se koda pijem iz 'pljoskice') :D

      Izbriši
  2. I ja sam se kidala na pijanog badema, jos otkad si spomenula kod mene da ces pisati o ovoj cistilici :D
    Drago mi je da i tebi odgovara. stvarno je neobican ali super proizvod :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jes :D Baš je neobičan i rumast, vuče na 'rumko' čokoladice :)
      Zasada mi stvarno odgovara, a mislim da mi koža izgleda bolje zbog te lagane masaže lica, doduše nne prčkam više po njemu tako često i ne rujem po komedonima pa je djelomice i zbog toga. Ali stvarno si dobro rekla, neobičan ali super :)

      Izbriši
  3. Super slike, a i opis mirisa :)
    Ljuti me taj alkohol jako :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tenkju :)
      Alkohol te ljuti zbog prilicno visoke pozicije u sastavu tj. kod umivanja ili zbog intenzivnog mirisa?

      Izbriši
  4. Pijani badem, ahaha :D Inače zvuči zanimljivo, nisam imala nijednu čistilicu tog tipa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas je totalno :) steta sto nemaju testere da se moze pomirisat...
      nisam ni ja imala pa reko, kud puklo :D i ispalo odlicno!

      Izbriši
  5. Odgovori
    1. To je bila i moja prva reakcija kad sam ju malo proucila :)

      Izbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)