nedjelja, 28. rujna 2014.

My current skincare routine


Pozdrav društvo!
Kao što se da naslutiti iz naslova, danas ću 'apdejtati' svoju rutinu njege kože. Svakih nekoliko mjeseci jednostavno mi prirodno dođe da rotiram proizvode. To je zbog raznih faktora, a jedan od njih je i promjena godišnjih doba koja utječe na osjetljivost i izgled moje kože. Ušli smo u jesensko razdoblje, koje počinje pokazivati svoje varljivo lice. Čas sunce, pa red oblaka i kiše (doduše, ovogodišnje ljeto nije bilo ništa drugačije). Lice mi tokom tih promjena doživljava svojevrstan šok, krene se ljuštiti i perutati a masni sjaj kao da se još više pojača (za što su velikim djelom zaslužni moji neodlučni hormoni, ali ne mogu ne primjetiti da mi uvijek tokom prelaska iz ljeta u jesen koža odluči malo više zapapriti).
(Moje Winnie The Pooh tapete su prekrasne, još uvijek ih nedam iz sobe :D )

Uglavnom se trudim koristiti preparativne proizvode malo boljeg sastava, koji su prirodniji i često cruelty-free.
U posljednje vrijeme sam smanjila ono manično kupovanje preparativnih proizvoda na sniženju (što se za dekorativu još uvijek ne može reći :D), tipa 'joj vidi, snižen je green line tonik na 20 kn pa ga idem kupiti samo zato jer toliko dođe a skoro sam sigurna da će me iritirati'. Mislim, tko kaže da mu se ovo nije desilo....neznam, taj je jako čvrstog karaktera :)
Imam pomno osmišljenu rutinu njege kože koja mi zasada paše više od bilo koje druge. Kažem ZASADA, jer se rutina mjenja ovisno o potrebama i stanju moje kože.



Ona je sada u stanju mješovitog ponašanja, kao što sam spomenula i na početku. Jedini malo agresivniji proizvod odavde je Avene Cleanance gel za pranje koji bih preporučila samo i isključivo masnoj i mješovitoj koži, jer bi ostale tipove zasigurno isušio (zapravo, piše da je namjenjen masnoj i problematičnoj koži *duuh*). Pa počnimo od njega.
Koristim ga već dobrih 3 mjeseca i oduševio me svojom moći rješavanja i umirivanja komedona. Čitala sam diskusije o njegovoj agresivnosti, i općenitoj dobrobiti za kožu. Za moju je trenutačno odličan. Zna me ponekad isušiti ali u jako niskim granicama, što mi je kod povremene goruće i upaljene akne zaista potrebno. Ono što mi se još sviđa je to da fino umiri kožu i crvenilo na njoj.
Ne sadrži sapune i nekomedogen je. Troši se dosta sporo, kao što se vidi iz priloženog (uračunajte da ga trošim svaki dan kroz 3-3 i pol mjeseca, a ovo je količina od 300 ml).

Kada ne upotrebljavam Avene, koristim Dr.Hauschka kremu za pranje lica sa sitnim zrncima.
Instantna blistavost kože koja je vidljiva odmah nakon umivanja me oduševila! Detaljniji osvrt sam napisala, pa čekirajte, klik.
Rotiram ih po potrebi ujutro i navečer, iako je Hauschku zapravo puno bolje koristiti ujutro, upravo zbog svježine koju daje licu i pripremi ju za novi dan, kao i za 'fasadu' koja će stajati na njemu.


Nakon umivanja, slijedi 'toniziranje' koje se u mojoj rutini sastoji od Avene termalne vode i hidrolata od lavande sa Malog Lošinja, kojeg mi je donjela moja sekica :)
Ja sam jedna od onih koja kaže da termalna voda NIJE obična voda. što dokazuje i svojim umirujućim djelovanjem na moje crveno lice (pogotovo kada rujem po njemu, pms i slično). Količina od 300ml ispadne najpovoljnija, pa često nju i kupujem i to upravo od Avena, jer sa njima imam zasad samo pozitivna iskustva.
Hidrolat od lavande (čija je ambalaža baš preslatka) malo miriši po 'kravici i štalici' :D Unatoč čudnom mirisu, jako ga volim jer je poslije njega moja koža fino elastična, spremna za nove radne pobjede, kao i za sljedeći korak - hidratizaciju.



Hidratizaciju sam podjelila na noćnu i dnevnu. Za noć najčešće koristim Sapunotekinu Vitaminsku kremu za lice sa maslinom i avokadom koja odlično oživi i oporavi kožu preko noći. Malo je hranjivija pa sam je predodredila za spavanje jer bi mi ispod pudera bila premasna.
Za dnevnu njegu, tu je hvaljena Natura Siberica Sophora japonica day cream koju komotno mogu staviti i ispod tekućeg pudera, ali i na svoje 'lazy days'. Odlična količina hidratacije, umjerena, hranjiva ali ne i masna. O njoj sam također napisala par riječi pa provjerite klikom ovdje.

I slijedi takozvana ekstra njega koju prakticiram par puta tjedno.
Tu su se smjestila dva nezaobilazna proizvoda kada mi je koža u komi. Elixir sam detaljno obradila u recenziji, tako da neću duljiti. To je ulje koje je pogodno za zacjeljivanje ožiljaka od akni i oporavljanje oštećene kože a pritom me ne začepi kao ostala drogerijska ulja koja obećavaju slične stvari. Najčešće ga znam umasirati, a ponekad i utapkavati. Dovoljno je vrlo malo, tri do četiri kapljice za cijelo lice.
Lush Mask of magnaminty je OTKRIĆE među maskama. Vjerojatno nikada nisam imala tako glatko lice poslje neke maske ili čistača za kožu...odlično! Spremam skorašnju detaljniju recenziju, pa ću poslastice ostaviti za tad :)
Ponekad još ubacim klindamicin ako je slučaj teže prirode, kao i (tester) Lush Grease lightning isušivača i to je to!

*p.s. nisam spomenula što koristim za skidanje šminke, što također spada u njegu kože. Koristim Bourjois maramice kod kojih sam u fazi odvikavanja jer sam primjetila da mi trepavice pojačano ispadaju unatoč prestanku korištenja uvijača trepavica koji mi je to još jače izazivao, te Mixa Baby micelarnu koja ne skida baš dobro okoloočni makeup (ali je dobra za puder, rumenilo...), pa primam sve prijedloge vezane uz dobar šminkoočni skidač :)

Sutra je početak faksa. Poželite mi sreću. 'Break a leg'  i slično.... :)

Pišite mi o vašoj trenutnoj skincare rutini!

Pusek,
Ivana.
:)



Broj komentara: 14:

  1. Sviđa mi se tvoja preparativna postava! :D
    Avene gel sam imala, doduše samo u onim malim tester bočicama, no nakupilo ih se pa sam imala pristojnu količinu, i slažem se da učinkovito smiruje upaljena područja i sprječava nastanak zločestih prišteva. :D
    Bokte, koja rečenica LOL.
    Avene termalnu takoder volim, i da, definitivno nije samo voda! :D
    Mask of magnaminty mi je najdraža i nemam apsolutno nikakve zamjerke za nju. <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije voda nijeeee, mislim je...ali spešl! :)
      Zločesti prištevi su nekad stvarni zločesti, evo iskoče u roku par sati niotkuda pa ih spalim ko bacačem plamena sa Avenićem hahahha :D
      Ta maska je divota, naprosto ju je užitak koristiti, a pogotovo poslije vrućeg tuširanja da metvica rashladi lice <3

      Izbriši
  2. I ja bih da se nadovezem na Mell, mi obicno izgleda najvise citamo i komentarisemo preparativu, posebno onu za mjesovitu blago problematicnu kozu heh
    Koristila sam Avene gel, ponovo cu ga uzeti jer ih rotiram. Uzimam inace bilo koji apotekarski bez sapuna pa je sad nakon LRP red na Avene :)
    I ja koristim lush masku, klindamicin povremeno. Ono sto bih ti preporucila je da sa maramica za skidanje sminke predjes na micelarne vode, vidjet ces razliku. A za oci, meni licno najbolji garnier grape cini mi se, uglavnom okoloocni skidac u zelenom pakovanju :))
    Kupi sebi i neku kremu sa benzoil peroksidom, 5%, kod nas u apotekama je to benzaknen i koristi ga ciljano na bubuljice a preko cijelog lica onda obavezno stavi hidratantnu kremu, sto jednostavniju.
    Jos jedna maska koju volim je andalou glicolic mask, nju imas na iherbu. Izvini ako ima kakvih gresaka, zurim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad se razumete u to :D
      Magnaminty je zakon, jučer sam ju navečer opet stavilai stvarno je super, očisti kožu baš vidljivo. A što se tiče maramica, ja sam prešla sa Buorjois micelarne ljubičaste na takve iste maramice od kojih mi koža počela reagirati crvenim flekicama. Sad imam Mixinu micelarnu :D A garnier grape ja imam jos par ml tonika, jel to taj ili postoji baš za skidanje?
      Hvala za prijedloge, razmotrit cu ih svakako :))

      Izbriši
    2. Ima obicni grape tonik za citavo lice i ima eye make up remover.. ja volim takve jer se sa dvofaznim i nisam bas slozila :) Jednostavno ne volim taj masni trag iako ga isperem poslije.
      Na feelunique.com imas snizenje french farmacy-ja pa ti preporucujem da i tamo pogledas nesto za sebe, ja obozavam ove apotekarske stvarcice :))
      Sto se micelarnih tice, vidim da si iz Hrvatske, najisplatnije ti je mozda kupiti bioderma abc derm micelarnu za oko 120kn a dodje litar i ima pumpicu,meni najdraza :)

      Izbriši
    3. Sjetila sam se baš danas tog skidača i vidjela da ima ta manja verzija ali za okoloočno područje :D ni ja nevolim te masne filmove na koži :/
      pa za litru je to čist ok cijena ako je dobra! čekirala budem... treba mi nešto što mi neće nairitirati kožu

      Izbriši
  3. Uuuuuuu ova vitaminska krema mi se čini jako zanimljivom!!!

    break both legs!!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeeeeeee znaš kak je dobra! *i upola jeftinija od novijih krema za 90 kn :p*

      joooj, što se noga tiče...umalo :o

      Izbriši
  4. mene ova Sapunotekina krema jako zanima :))))
    ja sam trenutno u "formiranju" skincare rutine za jesen, pa još smišljam što kad i kako :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mozda dobijes neke ideje tipa vitaminska krema :D :p

      Izbriši
  5. Dr.Hauschka krema mi je baš zanimljiva! :) A Elixir obožavam, kao što znaš, ali mi ga ponestaje :(

    OdgovoriIzbriši
  6. Za okoloočni skidač najviše volim LRP (ne bi vjerovala) micelarnu, ali Garnier joj je za petama.
    A ja sam svoju rutinu svela na minimum minimuma; Eucerin Dermopurifyer umivalica (solidna, pomalo isušujuća) + dnevna krema (jako slična NS kremici po teksturi, ali 200% bolji učinak po pitanju nemašćenja i hidratacije) i Bocassy noćna krema i tu i tamo malo seruma kad usfali vlage. (sva sam u PR proizvodima LOL)
    Inače sam i sama počela otkrivat hidrolate, trenutačno trošim ružin i dubrovačke ljekarne male braće koji samo pljusnem po licu (ko aftershave LOL) i pustim da se upije/ispari. U planu su i ružmarin i lavanda, ako te zanima, samo reci da pošaljem ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj LRP micelarnu sekinu sam probala i odlična je i super skida SVE s lica od šminke i miriši ko žvakama onim rozim dječjim orbit :D
      Vidjela sam sad da si nahvalila tu eucerin kremu pa bi ju mogla probat jer mi je NS već pri kraju koliko osjetim po težini bočice u ruci, a mastim se sve više...ko neka pečenka, užas :( probija sve pudere moguće. Potrošila sam HM matirajući puder i odlučila se na catrice matt neki kao transparentni i nije to to...mastim se ko svinjica :( Probat ću Revlon colorstay brijem, glupi prijelazi godišnjih doba od kojih mi koža podivlja -.-
      Hidrolati su zakon i mislim da ću te uskoro kontaktirat za taj tvoj iz dubrovačke ljekarne :)

      Izbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)