nedjelja, 21. rujna 2014.

Stationery haul


Obavjestila sam vas danas preko Instagrama da planiram napraviti jedan non-beauty post. Naime, radi se o new in-u ali drugačije tematike, zapravo o dobro znanom 'stationery haulu' u kojem bih vam trebala pokazati što ima novog kod mene od školskog pribora, bilježnica itd.
Imam fetiš na sve šareno i zabavno što se tiče kojekakvih notesa, planera i 'tekica' jer iz njih učim pa mi je tako zabavnije, a i lakše pamtim kada je sve u bojama.
A kako se bliži početak nove akademske godine, vrijeme je savršeno za objavu ovakvog tipa posta.


Prvu bilježnicu sa spiralnim uvezom sam uhvatila u Plodinama. Doduše, mjerkala sam je duže vremena, ali onda sam vidjela da je naposljetku ostao samo jedan primjerak, pa nisam dvojila ni sekunde dali mi treba. Naravno da mi TREBA (iako, to je više za dušu. Ali i za dobre fakultetske rezultate!). U nju će ići 'Povijest graditeljstva', dok za ostale još ne znam za što će biti namjenjene.
Druga i treća po redu su totalno slučajno kupljene i to u Konzumu. Ova sa kolačićem je došla ispod 3 kune, a 'na sovice' 1,40kn. Pa ti odoli :)

Totalni overdose glitterom i uzorcima <3


Svake godine mora se tu pronaći i poneka Pigna Fructis bilježnica sa voćem i povrćem :D
Volim ih jer su čvrste i mogu ih bacati svugdje i neće mi se tako lako pohabati. Tokom godine, nađu se stvarno na svim mjestima...na krevetu, podu, ruksaku, na veš-mašini (?), a nekako najmanje na stolu (lol) gdje bi se trebale samo i nalaziti. Oh well, ja tako i tako ne robujem pravilima pa ćete me često vidjeti kako učim naglavačke na krevetu ili tako nešto :)
Lijeva je već rezervirana za matematiku 1 (zapravo, desna je isto za matematiku jer ću nakon prvih tjedan dana  vjerojatno morati prijeći na nju, sudeći po tempu koji me čeka). Prvi semestar, a ja krećem ambiciozno. Sa šarenim uzorkom, da me pokrene. Boje me nekako natjeraju i zainteresiraju da se prihvatim učenja, što mi je u cijelom procesu i najteže - uhvatiti se nečeg. Ali, kad krenem, onda zagrizem i nema puštanja! 


Eh, sa ove dvije ne znam što ću. Ali stvarno su štosne :D
Stvar je u tome što uskoro krećem na prvu godinu faksa pa neznam baš 'kako i što'. U srednjoj sam bila ufurana, pa je bilo lako izabrati i isplanirati sve, a sada nemam pojma kako pojedini predmeti izgledaju pa ću birati kasnije. Glavno da su bilježnice tu!

A ovako je završio jučerašnji izlet u lokalnu knjižaru. Kad bih vas pitala da pogodite koliko je sve ovo koštalo, mislim da ne biste bili ni blizu. Pernica (koju kupujem već 3. put) je došla nezamislivih DVIJE KUNE! Ej! S time da su prve dvije bilježnice i pernica 'morning glory-babu-blue bear' koji su u vrijeme mojeg djetinjstva slovili kao jedni od skupljih. Bili su definitivno jedna vrsta dječjeg stationary-prestiža. A sad su im cijene drastično pale. Ili ih švercaju. Neznam, ali sviđa mi se. Cijela ova hrpica je došla 11,40 kn. S tim da je zadnja bilježnica slučajno uočena u već spomenutom Konzumu, pa rekoh...što da ne!


Trokuti i ravnalo su već od četrnaeste godine sastavni dio mog školovanja. To sam izabrala, pa eto mi :D Šareni flomasteri su Staedtler i kupljeni su u Metrou. Ispali su jeftiniji od mojih voljenih Stabilo pisala, pa sam odlučila uložiti u njih. I ostalo je standardno kod mene: par tehničkih olovaka jer ih uvijek neđe 'posijem', post-it blokić za zapisivanje obaveza i factis gumice za brisanje. Inače, odmalena obožavam gumice pa sam ih shodno tome dosta i nakupila. Imam ih još uvijek, no,količina se smanjila. Bilo je tu stvarno neobičnih oblika, mirisa i razina kvalitete, a nekako su mi najdraže bile one velike Milan koje su bile ko sir i koje bi ja i moja Majka kupovale na sajmištu.
I sjećam se baš ovih, njih sam prije nalazila isto u Metrou, sa istim motivima. Promjenila im se kvaliteta, više nisu onako siraste i žilave, već tvrde i ... meh, ali poslužit će. There's plenty more erasers on the market :D



I eto...priveli smo kraju još jedan post!
Nadam se da vam se ovakva vrsta posta svidjela jer u budućnosti planiram ubacivati više random tema na blog :)

Pusek,
Ivana.
:)

Broj komentara: 20:

  1. super mi je ovaj post :D i sama sam ga planirala, ali na kraju niš od njega hehe :D
    prekrasne su mi bilježnice sa sovama i fotićem :D
    flomasteri su mi isto genijalni :D u biti sve je jako slatko i motivirajuće

    OdgovoriIzbriši
  2. Ulovila si odlične bilježnice :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, baš su kul :D A ja to tako pomalo skupljam, pa di vidim poneku zgodnu onda kupim :)

      Izbriši
  3. Ova pernica je klasika haha :D kaj ne?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. looool totalno :D dok smo isle u srednje promjenila sam ih dve i obje su se strgale. doduše jedna je zmazana bila pa mi se nije dalo prat ju, reko idem kupit za 2 kn novu jer se fakat se isplati strugat to s nje. btw. brijem da sam uzela zadnju :( možda ju imaju u zalihama još. al ugl...one pernice ogromne s pikadom kaj imam rozu, ima ih još uvijek :))

      Izbriši
  4. Obožavam kupovat ove stvarčice, čak i kad mi ne trebaju bilježnice kupim ako vidim koju fora :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Ne znam koja mi se više dopada ali među top 3 so ona sa cvetičima, sovice i slončič :)

    OdgovoriIzbriši
  6. jao Milan gumice :D
    Bilježnica sa sovicama mi je divna ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tko zna za te gumice i kako dooobro brišu, rijetko prelazi na druge :D
      Sovice su odlične!

      Izbriši
  7. Ako učenje bude veselo kao pribor, biće dobro :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Preslatko! :D Kupovanje pribora mi je bio highlight početka škole nekad hahaha :D sjecam se da bih kupovala tonu toga, svega što mi i treba i ne treba jer bih se uvijek zanijela..
    Podsjetila si me da moram po par bilježnica za blogerske ideje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je bilo uzbudljivije kad sam išla u osnovnu jer smo tad morali kupovat i vodene boje i pastele i sl. :D
      Tako sam i ja uvijek znala malo preći onu granicu pod isprikom 'ali i to mi treba istoooo mamaaa!' :p
      Eh, znači post je dobro došao :D

      Izbriši
  9. Jao ja sam fetiš fanatik za bilježnice i teke, papire, olovke i kemijske, flomiće, a da ne počnem slinit na art penove i ato pera <3 Mada sam vremenom postala totalni snob (iako smatram da je svaka teka lijepa, koliko god ružna bila) i brijem na brendove; Rotring, Moleskine i Lega Lega (iako Lega ima malo šit papir i nije za flomiće), a bome jedva čekam da napravim zalike u Ikei, divne su im tekice <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda me razmeš kaj se tiče tog fetiša :D Lega lega je odličan brend. Otkidala sam na njih prije koju godinu kad sam ih otkrila i još uvijek su mi ludilo :))) Malo su im papiri sjebani što se tiče upijanja tinte iz flomića a za olovku su prehrapavi, eventualno kemijska...
      Ikea ima dobre teke? Dobro da si rekla :D

      Izbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)