subota, 22. studenoga 2014.

Alverde Clear piling : maska za lice s glinom


Trideset posto u dm-u na sve bio proizvode? Može! Prodano.

Nije me trebalo puno nagovarati na ulazak u prodavaonicu...I tako ja naiđoh na jednu povoljnu masku za lice koja obećava.
Inače, s maskama za lice sam nekako uvijek na 'ratnoj nozi'. Jedna me oduševi, druga je totalni promašaj, i tako svako malo. No ipak, volim im davati priliku jer tako naiđem na neku koja me raspameti, poput Mask of magnaminty by Lush.



Alverde masku odlikuje vodenasta tekstura sa malim grudicama unutar nje, koje istovremeno, tj. prilikom ispiranja vodom rade blagi piling . Primjetila sam da dosta proizvođača spaja piling i masku u jedan proizvod, što se meni osobno sviđa jer 'ubijem dvije muhe jednim udarcem'. Pilinzi su mi se nekako zamjerili kad ih koristim onako same, pa mi je bolja ova 2 u 1 solucija.
Nemojte da vas zaplaši termin 'vodenasta tekstura' jer se maska stvarno lako nanosi na lice i ne klizi s njega. Preporučeno je korištenje više puta tjedno jer nije toliko agresivna. Stavim je do 3 puta tjedno (držim je 10 minuta na licu) i zasada me nimalo ne iritira. Imam osjećaj da stvarno izvuče nečištoće na koži i ublaži izgled mitesera ( barem privremeno dok se pore opet ne začepe, jej!).
Namjenjena je problematičnoj koži, te me kao takva najviše i zainteresirala pri kupnji.
Sviđaju mi se i ta spomenuta zrnca u njemu jer mi blago masiraju kožu. Navečer, nakon cijelog dana provedenog trčeći za obavezama stvarno želim da me netko masira...makar to bila i zrnca, lol :D
Super je da NE SADRŽI sintetičke mirise, bojila ni konzervanse, nema mineralnih ulja i veganska je.
Ono što bi nekoga moglo zasmetati je pozicija alkohola u ovoj maski. Drugo mjesto, huh. To sam i ja prvo pomislila, ali odlučila sam joj dati šansu i nisam požalila, ništa me nije peklo niti iritiralo kao inače od tako visoke zastupljenosti alkohola.
(Što se tiče naslova posta, maska s glinom? Ako je to 'apricot seed powder', onda nije baš previsoko u sastavu, a maska se prodaje pod masku s glinom, pa podrazumjevam da bi ona trebala biti najzastupljenija, ali eto...).
Evo sastojaka na razmatranje:



Pakiranje mi se sviđa. Klasična Alverdovska mekana tubica iz koje možete istisnuti i zadnju kap maske. Lijepo se dozira, ništa ne frca nigdje, poklopac čvrst i sve pod kontrolom.


Da dobijete dojam o teksturi:
(Maska je inače prilično bljedunjava i izgleda kao puder na licu, and when I put it on, I'm all about like: hello handsome... :D)



Sve u svemu, za 17 kn i 65 ml ova maska je ODLIČNA! Krase ju mnoge dobre karakteristike poput blagog pilingiranja,  izvlačenja nečistoća iz površinskog sloja kože i matiranja.
Alverde maska s glinom je stvarno dobra odluka ako tražite jeftinu i dobru masku za problematičnu kožu.

Koji je vaš trenutni maskofavorit? Jeste li probali ovu masku?

Pusek,
Ivana.
:)

Broj komentara: 12:

  1. Kupila sam ju i još ću malo pričekat sa dojmovima, stvarno je povoljna i prirodna :DD Trudit ću se da mi se svidi i imam neki snažni osjećaj da bude :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš me zanimaju tvoji dojmovi, kad se vidimo (menza) buš mi rekla :D
      Mislim da ti bude bila dobra :)

      Izbriši
  2. Baš ću si je nabaviti, jako me zanima kakva će biti mojoj koži :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam ovo probala, ali nažalost upiknula sam par mini tonika iz ove linije i oni su blagi užas :D Drago mi je pročitati da nije baš cijela linija promašaj :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajde barem su bili mini verzija a ne full size pa ni tak strašno :p

      Izbriši
  4. Par devojaka mi je hvalilo cistac iz te linije, a masku sam merkala, ali na kraju odustala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam čula da je čistač dobar, mogla bi i to probat :D

      Izbriši
  5. Joj ja sam toliko sklona isušivanju da se bojim da bi me taj alkohol isušio instant :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. who knows...cudni su ti putevi koze, evo mene ovaj put nije isusio :)

      Izbriši
  6. Joj ja i Alverde se baš i ne ljubimo :D ali što ću sad kad kažeš da je odlična?? :D mislim da ću se držati svoje voljene magnaminty jer je za izvlačenje gadarija THE BEST EVER :D
    I da, znaš da se samokonzervirajuća verzija poprilično razlikuje od klasične? :/ da te upozorim i ne kupuješ tu verziju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ni kod mene ne postoji baš neka posebna veza na relaciji alverde-moja koža, ali ponekad, stvarno rijetko pronađem nešto vrijedno pažnje, poput ove maske :D
      Ma i ja se držim magnamintya jer je to stvarno THE maska za lice!!! :D
      Sto da? Samo znam da samokonzervirajuća ima više meda u sebi, ali sad ziher nebum to uzela hahahah :D

      Izbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)