srijeda, 24. prosinca 2014.

Things I would repurchase


Nakon više od mjesec dana ne pisanja postova, evo mene natrag :)
Falio mi je moj blog i pisanje o uzbudljivim kozmetičkim otkrićima, ali postoje i važnije stvari od toga, koje su me dosta okupirale, pa je bilo manje (slash ništa) vremena za bloganje.

U međuvremenu smo se ufurali u božićni duh i hitrim korakom stigli i do današnjeg dana - Badnjaka! Vrijeme kao da leti brže ove godine...Sjećam se kad sam prije godinu dana isto ovo govorila. A onda sam praktički trepnula i došlo je ljeto, a par sekundi kasnije... eto nas na samo dan od Božića! Najdraže doba  <3

Na kraju godine svi zbrajamo i oduzimamo svoje poraze i pobjede tokom proteklih mjeseci, a ja vam na 'zalasku' ove godine donosim popis proizvoda  u koje bih ponovno investirala, dok privatnije teme ipak ostavljam za sebe( a mislim da je i ovaj popis dosta zanimljiv :D).
Kada za nešto kažem da sam ponovno kupila to je onda trenutno THE proizvod za mene, što znači da je morao zadovoljiti određene kriterije, koji nisu uopće strogi khmKHM.  Keep your mind on that :D

Prvotna ideja je bila napisati post o proizvodima koje sam otkrila tokom ove godine, ali taj naslov sam ipak odlučila sačuvati za dekorativnu kozmetiku, a preparativnu i 'ostalo' sam potrpala u ovaj post jer sam većinu ovih proizvoda zapravo i otkrila  u 2014.-oj :)

Shall we?
(proizvodi nisu grupirani u nikakve kosa-lice-tijelo kategorije, već su randomly poslagani na fotke)



Garnier micelarna je definitivno bolja od Mixine a lošija od Biodermine. Zlatna sredina. Ali dovoljno dobra da ju ponovno kupim. Cijena od 40 kn (sa ponekim popustom od 25% kada naletim) dosegne ponekad i 30 kn, pa se za 400 ml čini još isplativija. Krasi ju moć izuzetno lakog skidanja očnog make-upa, ali i pudera, rumenila i ostalih fasaderskih radova. Jedina zamjerka je pjenica koja se stvara ako ju previše mučkate, no nećemo cjepidlačiti i tražiti joj mane jer je stvarno zadovoljila većinu mojih kriterija (+ ne peče me za oči). :)

Balea piling sa cimetom i jabukom je otkriće mjeseca zajedno sa kremicama iz LE linije!
Božanstveni miris koji podsjeća na blagdane, kolače, ljubav i toplinu! Tuširanje sa njim je nešto posebno jer se miris rašiti cijelom kupaonicom, a nije prenapadan. Krasan i odmjeren, topao i uzbudljiv miris cimeta je nešto predivno. Kupnju ponavljam jer se pomalo pribojavam da će ga ubrzo skinuti iz prodaje (do sljedećih blagdana).

Dr.Hauschka Cleansing cream je vrijedna pažnje, a na nju sam vam ukazala i u detaljnijoj recenziji, koju možete pročitati klikom OVDJE.
Posebna tehnika masaže lica i sitna zrnca koja blago pilingiraju kožu, ali i odličan efekt blistavosti kože su svakako razlozi za ponovno ubacivanje u košaricu :D (*bez grižnje savjesti zbog malo veće cijene*)

Afrodita Jojoba gel za tuširanje je jednostavno karamelasti užitak u bočici. Hrani kožu, pjeni se u dozvoljenom omjeru a kremasta tekstura i miris je nešto na što sam odmah pala. Kada ga sparite sa istoimenim maslacem za tijelo (kojeg sam btw. potrošila i zaboravila uvrstiti u ovaj post), uživanje je zagarantirano. Za 15 kn, mislim da je sasvim opravdano :)


Nuxe Reve de Miel je jedan od onih čubomazaca koji se ne zaboravljanju, a niti ne troše tako lako. Dobio je i zasebnu RECENZIJU , napisanu sa suzicom u oku. Zaštitnik usana u mednom i voskastom obliku sa citrusnom notom u daljini. Cijena je malo višlja, ali isplati se svake lipe!

MOM Lush maska za lice i leđa - još jedno oduševljenje koje ne krijem i dijelim sa svima vama. Ovo je maska koja se štedljivo troši i ljubomorno čuva. Prizvuk meda sa jakim mentolastim mirisom mi je isprva bio posve zbunjujuć, no nakon par korištenja-privikavanja sam se sprijateljila s tim mirisom. O učinku nećemo ni raspravljati - smiruje crvenilo zločestih akni i koži budi ponovnu želju za životom. Tenks Lush!

Macadamia ulje za kosu je spas za suhe i umrtvljene vrhove koji žude za šišanjem. Iskreno, nisam fan šišanja. Na njega odlazim prisilno i sa grčem u želucu jer nikad nisam sigurna hoće li mi frizura za koju sam se odlučila, u stvarnosti stajati jednako dobro kao što sam si zamislila. To su ta rigorozna šišanja. Ova druga su 'must have' šišanja na koja jednostavno MORAM otić jer počinjem ličiti na hodajuću metlu. Sad sam i ta 'moram' šišanja smanjila na minimum, upravo zbog ovog ulja. Drži moje nestašne, inače rascvjetane vrhove pod budnim okom, tako da ja imam manje brige. Miris je klasičan makadamovski. Treba ga vrlo malo, a učinak je wow! Možete čitati o njemu još koji redak, ako se samo odskrolate par postova niže...
:)

Balea 50's forever LE krema za tijelo i lice je trešnjasta fantazija (imam i lavanda verziju, ali ova mi je više prirasla srcu). Ne kužim zašto se tako kvalitetne i brzoupijajuće kreme ne rade u full size-u, ha Balea? 30 ml je pristojna količina ako ćete s njom mazati ruke, no za ostala područja će se brže trošiti. Kako god, ovo je odlično! Za 10 kn je više nego dobra investicija zbog svojih hranjivih vrijednosti.
Pakiranje je čisti retro šećer! :D




Neutrogenina pink grapefruit linija je za mene čisti pogodak. Održava moju problematičnu kožu pod kontrolom, bez ikakvih neželjenih učinaka. Kremicu sam otkrila prije više od dvije godine, a ovu kremu za umivanje pred par tjedana i oboje mi se sviđaju...Preporučam masnokošcima :)

Avene termalna voda je također nešto što je obavezno na mom vanity-u, a mislim da to već i ptičice na grani znaju. Ovo nije obična voda. Točkica!

Alverde  maska za lice s glinom je također novootriven proizvod koji je taman došao kad sam ga najviše trebala. Sanirao je nezgode na licu, a pritom nije isušio ostale dijelove. Detaljnije o njemu - post ispod. :)

Sapunotekina krema za ruke s bademom i kakao maslacem je krema pred kojom se može sakriti i preskupi L'occitane i njihova karite krema za ruke od 30 ml koju nikako da potrošim jer mi već izlazi na uha, pošto ne radi apsoštrumfno ništa posebno. Dok je Sapunoteka pak s druge strane car među kremama za ruke i kupujem ju čim potrošim zadnje kapi. Njeguje i sanira ispucale dijelove ruku, koji su vrlo česti u ovim zimskim mjesecima. High five Sapunoteka! I za kremu i za one divne losione za tijelo koje sam koristila tokom ljeta, nisam zaboravila. :)


Božićnu čestitku očekujte sutra!
A do tada...
Pusek ...(i ugodan ostatak Badnjeg dana)...

Ivana.
:)

Broj komentara: 14:

  1. super proizvodi :)
    ova Balea kremica mi je preslatka, morat ću je i ja nabaviti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a da vidis tek pakiranje lavanda verzije :) totalni must have :D

      Izbriši
  2. O Neutrogeninoj sam kremi pisala na blogu i moram reći da je za mene ona jako ugodno iznenađenje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da djelimo odusevljenje jer je krema stvarno odlicna :)

      Izbriši
  3. Macadamia ulje je predivno ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slažem se :D Kao i maska za kosu iz istoimene linije :)

      Izbriši
  4. Nisam vidjela ovu Balea kremicu, ali ću ju potražiti, pakiranje je preslatko :D Garnier micelarna mi je najbolja drogerijskog ranga :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stoji kod krema za tijelo u teglicama a ja sam ju bila trazila kod mazalica za usne :p pakiranje jeeee mrak! ...za micelarnu se takoder slazem :D

      Izbriši
  5. i sama sam zaljubljena u Neutrogeninu Pink grapefruit liniju :D odlilni su mi proizvodi :D
    Balea ima problem da sve što jako valja je il LE, ili manja gramaža :D
    imam želju isprobati Afroditi jojoba gel za tuširanje <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znaci nisam jedina koja je to skuzila za Baleu :D tipa LE kolekcije su puno bolje osmisljene od ovih obicnih, sto je slucaj i kod puno brendova a bas je steta...

      mislim da neces pozaliti ako volis te karamelaste mirise :D

      Izbriši
  6. Kako se debela većina proizvoda i meni dopada, a tražim neki fin proizvod za nepravilnosti na koži, probaću Neutrogenu. :) Lep izbor! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno se nadam da ce ti nesto iz grapefruit linije biti dobar :D
      Hvala ti :)

      Izbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)