nedjelja, 4. siječnja 2015.

Misslyn compact powder: 42 rosy beige


Danas je odluka pala na tipkanje o kompaktnim puderima.
Na slici vidite dva proizvoda iz iste linije, no ja ću pisati samo o jednoj nijansi - 42 rosy beige.
Druga nijansa koja mi je poslana na *recenziju je bila waaay prežuta za mene pa sam ju proslijedila dalje.
Misslyn sam kao brend potpuno ignorirala jer me njihova polica nije baš privlačila. Povremeno sam se znala osvrnut na njihove LE kolekcije koje su većinom bile simpatične, ali i brzo razgrabljene. Nakon ove lijepe suradnje i istraživanja o njima, shvatila sam da im definitivno treba pokloniti više pažnje u blogosferi. A najbolji način da to promjenim je da i sama natipkam poneku suvislu o njihovom proizvodu koji je zadovoljio i više od mojih očekivanja...

Počnimo od pakiranja i samog dojma proizvoda.
Kao što i sami vidite, puder dolazi sa zaštitnom naljepnicom na sebi pa je to već OGROMAN plus :D (i drugi puder je bio zaštićen ali sam ga otvorila prije fotkanja *b-blogerproblems*).
Unutrašnji izgled mi se još više svidio jer poklopac sadrži ogledalce, a dobijete i malenu spužvicu tj. aplikator za puder (koji ja ne koristim jer je kist ipak zakon, ali ovakva alternativa je dobra u slučaju popravljanja tokom izlaska npr.), te još jednu zaštitnu foliju da budete stvarno sigurni da ste prvi dirali taj proizvod.
Težina kutijice u rukama je srednje teška, definitivno teža od Buorjois healthy mix pudera u prahu kojega sam zadnje recenzirala kada se govori o ovoj vrsti proizvoda. Misslyn djeluje luksuznije i definitivno čvršće od spomenutog, a slova se nakon više od mjesec dana nisu izbrisala, što je eto još jedan vizualan plusić kod mene.
I drago mi je što ima mehanizam na otvaranje a ne na odvrtanje (kao kod Rimmel stay matte pudera koji je na odvrtanje, ali to je potpuna druga kategorija jer je poklopac vrlo neugledan i jeftino plastičan....za razliku od ovog).



E sada...ono što vas najviše zanima je pretpostavljam - učinak :D
Meni kao povremeno jakom masnokošcu i općenito normalnom masnokošcu je potreban matirajući puder pri svakodnevnom korištenju jer se inače bez njega sto puta brže zasjajim.
Efekt koji daje Misslyn je odličan. Matira mi u prosjeku 5-6 sati sa stvarno minimalnim zasjajivanjem. Kažem, moja očekivanja je zadovoljio, a kolika su vaša kada je u pitanju vrijeme matiranja, u to se ipak ne bih mješala.
Jedina mana je duža aplikacija jer morate paziti da ne postignete 'flekav' izgled koji je vrlo lako moguć kod većine pudera u prahu koji nisu transparentni (kao ovaj). Ako vam se primjerice tekući puder (na koji stavljate puder u prahu) nije dobro osušio zbog recimo nedostatka vremena, što je vrlo česta pojava rano ujutro, posebno pazite da vam se Misslyn ne uhvati za dijelove koji su još 'mokri'. Dovoljno ga je vrlo malo na kistu, a kist je potrebno dobro otresti tako da se prah ravnomjerno rasporedi po kistu i da postignete ujednačen izgled tena,if that makes sense to you.

Obje nijanse su za moj ukus malo prežute, čak je i ova 'roza' koja je zapravo svjetlijeg žutog podtona od nijanse 40, prilično žućkasta a ne roskasta kako je obećano u nazivu nijanse. Ako se odlučite na kupnju ovog pudera pobrinite se da ste na barem semi-dobrom osvjetljenju jer nijanse znaju varati (općenito kod sve dekorativne kozmetike).

Swatch je kod kompaktnih pudera vrlo nezahvalno raditi, tako da je bolje da se uvjerite same prilikom nekog posjeta Muelleru? :D *OvoNijeReklamaZaMuellerNitiHuškanjeNaKupnju* :D

Sastojci:

  • Talc,Nylon-12,Caprylic/Capric trygliceride, Silica, Zinc stearate, Isodecyl neopentanoate, Tetrasodium edta, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Sorbic acid (+/- may contain CI 15850 (red 7 lake), CI 75470 (Carmin), CI 77492 (Iron oxides), CI 77499 (Iron oxides), CI 77891 (Titanium dioxide)
Rok trajanja: 24 mjeseca
Cijena: Oko 60 kn 
Težina: 9 grama 

Moja ocjena: 4.5/5

I eto...što da još dodam osim da vam preporučam da barem bacite oko na ove pudere kad vam nestane vašeg najdražeg matirajućeg, ali i da pazite pri odabiru nijanse.

Kako piše i u opisu bloga:
Svaki post je odraz isključivo mojeg osobnog mišljenja o proizvodu, te isto to pravo zadržavam i u slučaju pisanja o sponzoriranim proizvodima. Napominjem da nisam stručnjak u području kozmetike, tako da sve savjete primjenjujete na vlastitu odgovornost.
*PR uzorak* 


Jeste li isprobali štogod iz Misslyn asortimana? Dojmovi?


Pusek,
Ivana.
:)

Broj komentara: 6:

  1. Jedino što sam ja isprobala iz njihovog asortimana su one paletice sjenila, i moram reći da sam poprilično zadovoljna kvalitetom!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svi hvale te paletice, mogla bi bacit oko na njih...tenks na informejšn :)

      Izbriši
  2. Ovo nisam probala, ali inače baš volim Misslyn, imaju hrpu krasnih proizvoda - npr. ruževe, olovke za oči i usne, lakove za nokte, neka sjenila... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za ruževe sam sad zadnje čitala Sjajolikinu recenziju ( i svjedočili smo njenoj oduševljenosti preko instagrama kad su friško stigli :D) ...a sad i ti hvališ (među ostalim)...imam osjećaj da bi uskoro mogla nešto pazarit :))

      Izbriši
  3. Nisam probala ni jedan Misslyn puder, iako ne znam zašto jer volim njihovu kozmetiku, pogotovo ruževe :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još jedan glas za ruževe :D Moram ih barem swatchat kad ih svi hvale :)
      A ovi puderi su stvarno odlični

      Izbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)