petak, 4. travnja 2014.

Olival hranjiva maska za lice s uljem smilja: RECENZIJA

Pozdrav  :)

Danas vam pišem o Olival maski za lice sa uljem smilja, koja u sebi još sadrži i med, kamilicu i zelenu glinu. Meni se pokazala jako dobrom, što bi značilo da moju kožu čini zdravijom i mekanijom.

Inače jako teško nađem masku za lice jer je ponašanje moje kože vrlo zanimljivo, ali i ne tako rijetko. Sa jedne strane je masna-imam akne, a s druge strane je pretjerano suha. To vam se desi kad imate problematičnu kožu i onda želite isušiti taj dio da akne nestanu, a onda s time malo i pretjerate . I tom začaranom krugu naravno ima kraja, ali nekad je stvarno teško napraviti pravilnu njegu kože da podmirite i ovaj suhi, ali i masni dio :)

E sad, maske koje sam prije koristila su bile one u vrečicama, za dva tri puta i one su mi bile onako - meh, šta ću ja to kupovat, ništa ne radi. Eee, nije radilo jer su maske bile 'krive'. Mislim, bile su krive za mene i moju kožu. I onda se desilo još par katastrofa s maskama, pa sam eto sada na kraju odlučila da bi za moju kožu bilo dobro sve što prirodnije, naravno koliko je to moguće.

Naišla sam na recenzije ovih maski i odlučila ju isprobati i iskreno nisam požalila. Evo koristim je već negdi mjesec i po i super mi je! 
Mala mana je njen smrduckav miris koji mi se takvim činio napočetku, no sad mi je ugodan. Onako je kamiličast, po nekom čaju i travama (logično pošto je od toga i napravljena maska haha).
Ne zateže mi lice i to je plus veliki ko kuća. Doduše piše na pakiranju da bi moglo zatezati, ali mene zaista ne zateže, pustim ju na licu negdje 10 minuta i isperem mlakom vodom. Kako je i preporučeno nanesem ju u debljem sloju i pustim da odradi svoje.
Nakon toga obično stavim neku kremu po izboru, ali nikada tonik. Mislim da on isušuje kožu stalnim korištenjem, a ja tonike i micelarne dosta često koristim  jer mi se uvijek nekud žuri, pa brzo skidaj šminku ...i tako posegnem za tonikom. Zato poslije maske ne stavljam tonik, ali stavljam serum/kremu ili kožu jednostavno pustim da diše.

Ove sastojke ne mogu komentirati jer ne znam dovoljno o njima, no napisat ću vam ih da imate sve podatke.
Također, osjetite se slobodnima pisati komentare na sastojke, bit će mi drago da ponešto naučim :)
 

Informacije o proizvodu:
SASTOJCI: Aqua, Sesamum, Indicum oil, Kaolin, Cetearyl alcohol, Glycerin mel, Macadamia ternifolia seed oil, Olea europaea oil, Sollum fullonum, Aloe barbadensis leaf juice, Sodium cetearyl sulphate, Benzyl alcohol, Salycilic acid, Sorbic acid, Helichrisum italicum oil, Limonene, Linalool
----> NIJE TESTIRANO NA ŽIVOTINJAMA 
Cijena: 30 kn
Količina? 75 ml
GDJE? Dm drogerije, a za Bipu i Kozmo nisam sigurna



I za kraj, da sve sumiramo: potražite ovu masku jer je super! Jednostavnije nemre :)




Kako vam se čini ova maska?
:) Pišiteee!

Pusek,
Ivana.
:)


Broj komentara: 10:

  1. Imam piling od smilja i super je :) Kanila sam nabavit ovu masku, ali ne znam zašto još nisam... što se tiče sastojaka šteta što ima alkohola unutra :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh da taj alkohol, nema di ga nema. Srećom nije mi prouzročio nikakve neželjene posjetitelje na licu.
      I ja imam piling od smilja, kupih ga nedavno i odličan je isto. Ići će i za njega zasebna recenzija :)

      Izbriši
    2. ma nije svaki alkohol "alkoholan" :D ovo je, nazovimo ga, voskasti alkohol. Prije par mjeseci sam baš čitala o njemu na Colinovom blogu. http://colinsbeautypages.co.uk/cetearyl-alcohol/ Colinov blog je meni jedan od najdražih ikad, jer iz pera iskusnog kemičara razbija predrasude o kontroverznim sastojcima u kozmetici. A tekstovi su skroz čitljivi i razumljivi nama običnim smrtnicima :) mislim da u ovoj maski više isušuju kaolin i salicilna. I ja tražim neku masku za lice, ali sve mi se čini da će me ili isušiti ili zamastiti, pa ću se do daljnjega mazati mlijekom i medom :D

      Izbriši
    3. e tenks pogledat cu blog :) ma ja bas prevec ne gledam sastojke jer ih ne razmem, gledam samo ucinak, ali supee mi je kaj mi ovak pisete pa naucim :) mlijeko i med kul, mogla bi probat

      Izbriši
  2. imam piling od smilja i koristim ga odprilike jednom tjedno :D super mi je
    vjerujem da je i ova maska odlična :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni su jednako dobri i piling i maska :) baš su pogodili ovaj put.

      Izbriši
  3. jako je puno pohvala na ovu masku, morat ću je i ja probati :)
    imam mlijeko i tonik iz te linije i super su mi <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj, nadam se da će ti odgovarati... ja isto planiram neki tonik nabaviti od njih :)

      Izbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)