četvrtak, 10. srpnja 2014.

Macadamia: Deep repair maska za kosu



Ponekad dobim nalet kreativne energije koji se onda valja iskoristiti u roku ODMAH, jer se to ne događa svaki dan. Pa rekoh. zašto ne? Odavno već imam spremne slike i red je da ih se pokaže svijetu.
:)

Prikazanu masku sam dobila za uspješan kraj školske godine od svojih seka, sa još 'n' super predmeta/kozmetike. Isprobala sam ju 2013. godine u vrečica-formi. Tada mi je stvarno bila mrak i odlično je obnavljala kosu.
Godinu dana kasnije još je i bolja.
Stavite je na kosu nakon šamponiranja i držite 5-7 minuta,kako je rečeno u uputstvu. Ja naravno držim manje jer se ne mogu strpiti (klasika), a ponekad mi se zalomi pa to bude i preko 10 minuta.
Nakon što ju isperete, ona će na kosi ostaviti predivan osjećaj mekoće i nahranjenosti. Mislim da svi koji ste ju imali znate o čemu govorim. Miris je također poseban, makadamijast i upečatljiv.
Tekstura joj je nekako sluzava, ali dolikuje klasičnom, pomalo ljepljivom filingu maske za kosu.

Tek sada, kada sam obnovila svoj dugi bob sa šiškama na stranu, shvaćam koliko mi pomaže ukrotiti neposlušnu kosu. Šišam se dosta rijetko, a kad se ošišam onda pazim na svaku las kose barem sljedećih mjesec dana. Poslije njenog korištenja osim što mi kosa miriši posebnije nego inače, ima i tendenciju brzog raspetljavanja. Kosu razčešljam brzo i bez prevelike muke, a feniranje je čisti užitak. Naravno, pazite prilikom ispiranja da masku temeljito isperete kako bi vam kosa bila lepršava i bolje se fenirala/peglala/oblikovala.

Shvatila sam nešto, kada mi je kosa neukrotiva, ili se ne formira i ne suši kako ja želim, da je zapravo problem u netemeljitom ispiranju šampona/regeneratora/maske iz kose. I uvijek mi fali ta milisekunda duljeg ispiranja kose.
Neznam da li se to i vama događa, ali zna biti iritantno. Iako, to je i do mene, kojoj se neda ruke toliko držati u zraku dok se ispire kosa pod tušem, jer me ruke bole i nestaje mi zraka od zaparene kupaone (ali se zato mogu pilingirat danima u isto takvoj kupani). Ah. :D
Dakle, žene, sekunda duljeg držanja ruke u zraku*ova maska = lepršavija kosa. Tako nekako glasi moja jednađba (jednadžba?).

Osim što savjetujem da se posvetite njenom ispiranju, pazite i prilikom nanošenja da je ne stavite previše na tjeme ukoliko imate masnu kosu. Ja ju uvijek nanesem bliže tjemenu u manjoj količini, a na vrhove u većoj količini, upravo zbog problema pretjeranog mašćenja kose.

Neznam što da vam više pametno kažem o ovoj maski za kosu, osim da se isplati kupiti u ful sajzu kojeg ćete za 100 ml platiti oko 90-100 kuna. Možete je pronaći u ponekim frizerskim salonima (zapazila sam je u Avenue Mallu u Zagrebu u frizerskom salonu preko puta Mullera) i na web shopovima (npr.Amazon), ali i u ljekarnama Farmacia. Dolazi u različitim mililitražama, ali ja vam svakako preporučujem što veću, jer ćete se samo napatiti sa onim pakiranjem u vrečici koji je za gustu,dugu i bujnu kosu dostatan za 1-2 pranja a dođe 35 kn. No, ako imate tanju i rjeđu kosu, ta vrečica će vam biti za cca. 4-5 pranja. Na vama je izbor. :)

Zaključak: Divna je i isplati se uložiti u nju, mene je oduševila!











 Upute su se razmočile u tušu jerbo se nisam prije sjetila slikati :D




 Ja i Macadamia u romantičnoj šetnji vrtom...



A ovo izgleda čudno (neću napisati na što me asocira ali...well...), no nisam ju htjela razvlačit po rukama i swatchat. Dakle, klasična maska tekstura i osjećaj pod rukama.

Kažu mi da se poslije svakog posta mora uspostaviti odnos sa čitateljima, pa eto... dragi moji čitatelji, imate li i vi iskustva sa Macadamia proizvodima? Pišite mi :)

Pusekić,
Ivana.
:D




Broj komentara: 10:

  1. Ovo mi je omiljena maska za kosu i jos uvijek nisam nasla nijednu da je zamijeni. Ja drzim i 15-20 minuta a stavim skroz malo jer cim stavim vise postignem samo kontraefekat i otezam kosu i slijepim je. Sve u svemu od mene desetka!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I od mene također desetka, odlična je :) Ovo za kontraefekt se slažem, a ja ću probati biti strpljivija i dulje je držati na kosi :p

      Izbriši
  2. Ja baš čekam da moja stigne! :) sad se još više veselim!

    OdgovoriIzbriši
  3. Evo mene da odgovorim i uspostavim odnos :)))
    Nisam još imala ovu masku, ali sigurno ću je nabaviti, mislim da bi bila odlična za moju grivu. A odnedavno baš pridajem više pažnje svojoj kosi jer želim da bude vrlo duga, ali njegovana :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U tebe ne sumnjam :D
      Preporučam ti ju, a uz nju mi je super za njegu i bolje razčešljavanje od Revlona Uniqone sprej za kosu :) Mislim da ga ima na feeluniqeu i ostalim web-shopovima :)

      Izbriši
  4. Imam baš tu vrećicu, dobila sam ju od dragog u poklon pakiranju skupa s malim uljem i Macadamia četkom od koje se ne odvajam :) Vidiš, ulje mi nije toliko dobro kao maska. Miriše izuzetno fino :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uf miris je odličan. Kak tvoj momak zna dobro izabrat :D Jel ti četka dobra?

      Izbriši
  5. Ta maska valjda jedino meni ne odgovara. :D Imala sam je u vrećici i isprobala sam je nekih 3 puta i kosa mi je nakon korištenja bila suha i petljala se kao blesava, to mi se još sa nijednom maskom nije desilo. No barem više neću sliniti nad njom nego isprobavati dalje. :D Uskoro bi mi trebala stići Kérastase Elixir Ultime maska, pa se nadam da će biti bolja od ove. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Auf, očito stvarno zavisi od kose, zapravo...kao npr. i sve od kozmetike uvijek ovisi o tipu kože. Fakat se nadam da ćeš onda imati više sreće sa Kerastase maskom, javi nam dojmove :))

      Izbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)