petak, 1. kolovoza 2014.

Favoriti: srpanj 2014.

Dan po dan i stigosmo do mjeseca kolovoza!
Da se mene pita, rekla bih vam da je negdje polovica šestog mjeseca, koliko mi vrijeme brzo prolazi.

Kao što ste mogli primjetiti ja ne radim redovite mjesečne favoritske postove (bar ne više), jer većinom rotiram jedne te iste proizvode. Ok,...nakupi se toga ali onda bude jedna ili dvije stvari koje otkrijem pa mi je bezveze pisati post dodavajući samo njih.

Zadnji takav post možete pročitati klikom OVDJE (ovo su više proljetni favoriti nego ljetni).
I da, pozadina je danas malo drugačija, točnije ovo je moj radni stol, ponad kojeg možete vidjeti jednu moju zadaću iz srednje škole (1.srednje) koja obuhvaća neko jednostavno rastavljanje sila :D.

Pa da krenemo.
Ako pogledate postavu prikazanu na slici iznad, moći ćete primjetiti da sam se okrenula 'prirodnom điru' preparative. Razlog tome je vrlo jednostavan - ne želim više na sebe nanositi potencijalno loše i opasne sastojke, posebno kad su u pitanju losioni i kreme za tijelo, kreme za lice i PASTE ZA ZUBE.
Pa krenimo od nje.
Urtekram pasta za zube sa čajevcem je za mene otkriće. Doduše, koristila sam je prije par godina kad sam ponekad boravila kod svoje seke, ali tada mi je taj okus bio BLJAK i jedva sam ga istrpila, a danas mi je super. Ova pasta ne sadrži toliko spominjani i omraženi fluorid, poznatiji kao fluor. Zovu ga i 'tihi ubojica'...no dobro, o tome bih stvarno mogla napisati zasebnu temu, pa ću ovdje stati i poručiti kako sam ovim vizualno privlačnim 'kalodontom' jako zadovoljna što se tiče održavanja svježeg daha i zdravlja zubi. Ovo je veganski proizvod i nije testiran na životinjama. Nisam postala preveliki frik za prirodno, ali da više pazim što stavljam na sebe - da.

Losion za tijelo by Sapunoteka - suncokret i sezam. BRACE YOURSELF jer uskoro stiže opsežna recenzija mojih novih voljenih Sapunoteka proizvoda koje sam kupila na ljetovanju u Šibeniku. Ovo je odličan i prirodan proizvod od kojeg se posljednih dana ne odvajam i ne mislim se odvojiti tako skoro. Sastav je potpuno prirodan i...oduševljena sam :D
Ne koristim više LPM balzam za tijelo jer ne želim svjesno na sebe stavljati sastavom nešto vrlo loše da mi se satima upija u kožu.

Biobaza mlijeko za tuširanje - koristim sa užitkom jer ostavlja poseban filing na mojoj koži tijekom tuširanja. Na koži je osjećaj  bogat i hranjiv, baš pravi proizvod za razmaziti se. Također, pomaže mi odtegnuti kožu nakon eventualnog pilingiranja.

Elixir ulje - sam dobila na testiranje, te sam njegovu recenziju najavila kroz par tjedana kad ga još bolje isprobam. Zasada mogu reći da me iznenadio, ali u pozitivnom smislu, te da odlično popravlja lišajeve na koži i osjećaj zategnutosti na licu kao i dehidrirane dijelove.

Balea LE piling za tijelo sa mandarinom - ne bi ja bila ja kad barem u jednom postu nebi spomenula piling. Dobar je za ribanje, fino miriši i vrlo je jeftin!


Maybelline Instant Anti-Age The Eraser - za ovaj sam se puder/korektor dvoumila dali da ga stavim u favorite jer je to jedan od onih proizvoda koji meni, kako bi se reklo - nit' smrdi,nit' miriše.
Formula je vrlo lagana, mogla bih čak i reći da je pomalo pjenasta i to me posebno zbunjivalo.
Dobro je što ga sa ovom spužvicom (koja mi se btw. čini nehigijenska) brzo nanesete na lice i na njemu nije pretežak što je svakako plus za ljetne dane.
Prekrivanje prištića mu ustvarno nije jača strana, ali solidno prekriva neke sitne nedostatke poput blagog crvenila ili podočnjaka, pa bi mu zbog toga, ali i spf-a 18 ipak dala pohvalu, ali da ću ga opet kupiti, i ne baš.

Essie 'twin sweater set' lak za nokte sam kupila za prethodni Božić i neko je vrijeme stajao u ladici. Koristila sam ga s vremena na vrijeme i odlučila ga sada onako zapravo izvući iz ladice jer mi se trenutno na noktima nosi crveno. Nosim ga na stopalima i  mogu vam reći da sa dva sloja drži dosta dugo, što je i logično jer sa nogama ne perem suđe pa da mi se tako brzo zguli lol :D
Evo, već ga tjedan dana imam  i izgleda odlično, nigdje se ne 'chippa'. Na drugoj slici možete vidjeti koliko sam ga već potrošila. :)
A post o njemu potražite negdje u folderu 'prosinac' gdje je bio u mom recenzijskom maratonu u Božićno vrijeme.

Look by Bipa lipliner - po ljeti  volim nositi jake boje na usnama jer to nekako kompletira cijeli look, pa se nemoram truditi previše oko makeupa na očima koji bi tako i tako skliznuo sa mojih masnih kapaka. Post o njoj i još par olovaka možete pročitati klikom ovdje.


Manhattan uvijač za trepavice - je odlično pomagalo protiv ravnih trepavica. Uvije ih besprijekorno, ali ih maskara malo spusti, no nema veze. Volim sa njime uviti trepavice i nositi ih tako 'gole', pa budu divne,velike i uvijene. Svi vi koji se bojite ove napravice, kao što sam se i ja bojala donedavno, mogu samo reći: you miss all the fun! :D

Testeri : Bioderma photoderm max 50+ krema za zaštitu od sunca (lice) - koristila sam je na moru i bila mi je super jer nije izazvala nikakve tvrdokorne komedone i ostale probleme (koji su kod mene vrlo česti) na licu.
Avene TriAcneal- je krema koju nije preporučljivo koristiti tokom ljeta, ali ja je koristim vrlo malo i to povremeno, za neke ožiljke ili krastice i funkcionira dobro. Razmislit ću o full size-u u jesen ili na zimu.
Garnier protect balzam za usne - je jedan od boljih koje sam probala. Prešišao je i Carmex i LRP-ov razočaravajuće loš Cicaplast. Maziv, lagan i hranjiv!
Povlače ga iz prodaje, što je velika šteta.

I to je to od ovomjesečnih favorita, djelimo li neke? :)

Pusekić,
Ivana.
:)

Broj komentara: 10:

  1. Elixir ulje je i meni postao jako drago, baš je fino na licu :) Zanimljiva mi je ova pasta za zube, gdje si ju nabavila? Ako se dobro sjećam, jedan od mojih prvih uvijača je bio Manhattanov, a sad se patim s onim iz Mullera. Meh. Prvo prilikom nabavljam ovaj!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, suhljasto je i dosta kvalitetno napravljeno, kao da se osjeća pod prstima.
      E ta pasta za zube je iz bio&bio i dođe neki 30 kn, a ta marka ima i ostale stvari: šampone,regeneratore, deziće. Promjenili su sada ambalažu i 1000x je bolja od prethodne.
      E uvijač je zaaakon! Jedino je malo pricey jer dođe negdi 50 kn ali vrijedi! (drzim fige da ga nades na 50% kao i ja :P)
      :)

      Izbriši
  2. I ja potpisujem za Elixir ulje :D twin sweater set sam isto kupila proslog Bozica i to je stvarno najljepsi univerzalni crveni lak za nokte ikad :D super favoriti...nisam nikad vidjela tu pastu za zube, djeluje bas posebno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno je super, jedva čekam napisati recenziju :)
      Za ovaj lak imaš pravo, baš sam zaboravila napisat da je on za mene čista definicija pravog crvenog laka!
      Tenkju! Možeš ju naći u bio&bio trgovinama :)

      Izbriši
  3. Jako volim Elixir ulje i baš ga imam na sebi. :) Ova pasta za zube mi se čini jako zanimljiva, morat ću baciti pogled kada se budem našao u njezinoj trgovini. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidjeh baš na fejsu da si napisao da uživaš u njegovom mirisu, stvarno je super :)
      Škicni ga, imaš još i neke druge okuse umjesto čajevca...poput mente itd :)

      Izbriši
  4. zanimljivi favoriti:)
    planiram nabaviti nešto od Sapunoteke :) vjerujem u kvalitetu njihovih proizvoda :D
    Elixir ulje i sama volim koristiti :D
    Look by Bipa olovke su mi mrak :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, pa mi djelimo neke super favorite! High five! :)
      Sapunoteka je divota <3

      Izbriši
  5. Ajde baš me zanima ovaj Elixir, čekam recenziju :DDDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeeej :D Stiže najkasnije za dva tjedna, ima miris sličan kao alverde ružino ulje ali bolje. I nije tak masno, nego je kao suho ulje.

      Izbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)