nedjelja, 26. listopada 2014.

Koje proizvode sam voljela ovog tjedna? #1


Kao što vidite iz priloženog, uvodim novu rubriku na svoj blog, inače vrlo maštovitog naziva 'koje proizvode sam voljela ovog tjedna?' :D
Nisam smislila nikakvu dobru rimu za naslov, dok mi od drugih blogokolegica ne pada na pamet uzimati kopirajtane naslove, a isto tako se nadam da ovakav već ne postoji.

Dakle, ovakvi tipovi postova će se ponekad naći na blogu, tj. onda kada shvatim da sam s nekim proizvodom baš zadovoljna i da ga želim izdvojiti kao vrijednog pažnje.
Danas sam mislila preskočiti pisanje i tog jednog posta tjedno, no iz dva razloga nisam:
1) previše volim ovaj blog
2) današnji dan po nekoj logici ima 25 sati zbog premicanja satova, tako da opravdanja za nepisanje - jednostavno nema :)

Pa da krenemo na prvi proizvod koji me oduševio, i sve mi se čini kako ga neću voljeti samo ovaj tjedan već puuuno duže!
Macadamia healing oil treatment, ulje za kosu je jedan od onih proizvoda koji kupite jer vas je tester blago rečeno oborio s nogu. Imala sam mali testerčić od 3 ml i trajao mi je danima i danima, što je kod tako male količine svakako plus. Treba ga izrazito malo da bi nahranio vrhove kose i zagladio one grozne lelujave vlasi  nakon feniranja ili peglanja. Uvijek sam imala takozvanu 'baby hair' koja bi stršala svuda naokolo, a razni gelovi za kosu i ulja su mi ili sljepljivali kosu ili ju pretjerano mastili. Već sam bila odustala od traženja tih pomagala za oblikovanje kose, koji su meni općenito živa dosada... i tada se u mojim rukama našao tester Macadamia ulja  (tu dolazimo do onog da vam najbolje stvari dođu kada se najmanje nadate :) ) .
Ulje se utrljava u mokru kosu (može i na suhu, ali meni bolje djeluje na mokru). Nanosim ga najviše na vrhove kose, dok najmanje na tjeme iz razloga što mi se kosa još uvijek ubrzano masti, ALI ga stavljam na svoje nestašne šiške (koje su na stranu, nisu one klasične 'esmeralda' šiške :D) i ne zamasti ih, već samo smiri.
Oh, čudesnog li ulja! Dajte mu priliku, mislim da biste vi sa nestašnom kosom mogli samo profitirati od njegove upotrebe. Pored nabrojenih kvaliteta, jako mi se sviđa kako ovo ulje miriši.
U zadnjim notama osjećam prizvuk nekog elegantnog muškog dezića pomješanog sa mirisom makadamije.
Koliko sam shvatila, ulje dolazi u tri veličine: 10,30 i 100 (ili 50 ml)?
Ja sam uzela srednju veličinu, koja u ljekarnama dođe kojih 80 kuna. Po meni je cijena jedina mana u cijeloj priči, ali spomenuvši malu količinu koja je potrebna za potpuni efekt, ova mililitraža će vam trajati mjesecima! Ako želite prvo isprobati ulje, a nedaju vam testere (što je postalo ustaljeno ponašanje gdjegod pitate za njih) preporučam mini verziju od 10 ml za 35 kn koja će vam također dugo potrajati.

Labello lip butter od kokosa sam uzela iz čiste radoznalosti. Ako pratite moj blog od samih početaka, znat ćete da mi je verzija sa malinom bila stvarno koma. Ostavljala je neki čudan roskasti sjaj i trebala joj je čitava vječnost da se upije. Kod verzije s kokosom stvar je upravo suprotna. Brzo se upija i ostavlja usne glatkima, a ne sadrži taj neki šugavi wanna be pearl sjaj. Za 20-tak kuna, učinak mi se sviđa pa sam ga uvela u redovnu upotrebu pored voljenog Reve de Miela (koji je inače predobar da bi se spominjao u istoj rečenici s ovim, ali danas sam dobre volje pa eto :D). Što se tiče mirisa, tu vas moram razočarati jer ga nećete previše osjetiti, ali ako se zanjušite osjetit ćete poneki prizvuk kokosa, no vrlo je slab. Kako god, ovaj me proizvod nije ni približno oduševio u mjeri kao spomenuto ulje za kosu, ali ga volim iz razloga što dobro njeguje i nema 'odlike' kao njegova malinasta verzija. A i kutijica je simpa :)


A sada je red na vama da mi napišite koje ste vi proizvode voljeli ovog tjedna?

Pusek,
Ivana.
:)

Broj komentara: 6:

  1. I ja sam ove nedelje dosta koristila Lip butter, ali od maline. Ne upija se tako brzo, ali fino stiti usne od hladnoce i vetra. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je malina koma ali ovaj je mrak...pogotovo zato sto ne ostavlja nikakav rozi sjaj ko ovaj spomenuti i kako si i sama rekla dobro stiti od vjetra

      Izbriši
  2. Ovo ulje je jos i bolje u kombinaciji sa maskom! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj isprobala sam jucer i taj duo...kosa izgleda predobro samo s feniranjem kad koristim i masku i ulje :D milina :)

      Izbriši
  3. Nisam probala ni jedan od ova dva proizvoda, ali drago mi je što čujem da su odlični jer sam ih gledala već neko vrijeme :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)